Όσοι ξεχνούν εύκολα, είναι σημάδι ότι έχουν ανώτερη νοημοσύνη σύμφωνα με τους επιστήμονες

POP UP TEAM
/
13 Ιουλίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Το να μπορεί κάποιος να ανακαλεί γρήγορα πληροφορίες στο μυαλό του σίγουρα είναι πολύ βολικό στο σχολείο ή στον χώρο εργασίας, όταν πρέπει να θυμηθεί το όνομα κάποιου συναδέλφου. Φυσικά, τις περισσότερες φορές όταν δεν μπορούμε να θυμηθούμε το όνομα κάποιου αισθανόμαστε κάπως χαζοί και ερχόμαστε σε δύσκολη θέση.

Άλλωστε, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ και να ξεχνάμε τι θέλαμε να πάρουμε. Αν ανήκετε και εσείς σε αυτή την κατηγορία και αναρωτιέστε τι συμβαίνει, μην ανησυχείτε.Δεν συμβαίνει τίποτα κακό με εσάς. Το αντίθετο μάλιστα- η έρευνα που έγινε από το Neuron Journal υποστηρίζει, ότι το να ξεχνάμε φαινομενικά ασήμαντα πράγματα είναι μια φυσιολογική διαδικασία του εγκεφάλου, που μπορεί να μας κάνει πιο έξυπνους. Pixabay / jarmoluk Μια έρευνα από καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο διαπίστωσε, ότι το να έχει κάποιος τέλεια μνήμη δεν έχει καμία σχέση με την ευφυΐα. Μάλιστα, το να ξεχνάμε κάποιες λεπτομέρειες μπορεί να μας κάνει πιο έξυπνους. Pixabay / congerdesign Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι το να ξεχνάμε περιστασιακά λεπτομέρειες είναι φυσιολογικό. Μάλιστα, το να θυμόμαστε την μεγάλη εικόνα αντί για τις λεπτομέρειες είναι πιο καλό και ασφαλές για τον εγκέφαλο μακροπρόθεσμα. Wikimedia Commons / Gray Ο εγκέφαλός μας είναι πολύ πιο έξυπνος από όσο πιστεύουμε.

eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3 171

Ο εγκέφαλός μας είναι τόσο έξυπνος, που ο ιππόκαμπος, το μέρος που φυλάσσονται οι αναμνήσεις) ξεκαθαρίζει τις πιο σημαντικές λεπτομέρειες. «Αυτό μας βοηθά στην καλύτερη λήψη αποφάσεων, κρατώντας τα σημαντικά και αφήνοντας τα ασήμαντα», υποστηρίζει το CNN. Flickr / Caroline Αυτή η θεωρεία βγάζει νόημα, αν αναλογιστούμε το πόσο σημαντικό είναι να θυμόμαστε το πρόσωπο κάποιου. Επίσης, είναι ιδανικό και για κοινωνικούς σκοπούς.

Στο ζωικό βασίλειο είναι πιο σημαντικό το να θυμάται κάποιος το πρόσωπο κάποιου μπορεί να αποτελεί απειλή. Flickr / Demsick Ο εγκέφαλος δεν καθορίζει ποιες αναμνήσεις είναι σημαντικές και ποιες όχι. Απλά, αποθηκεύει τις καινούργιες πληροφορίες στην θέση των παλιών. Wikimedia Commons / Bobjgalindo Το να διατηρούμε την «μεγάλη εικόνα» των αναμνήσεων γίνεται όλο και λιγότερο σημαντικό για εμάς τους ανθρώπους, εξαιτίας της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας και της εύκολης πρόσβασης στις πληροφορίες. Pixabay / qimon Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα πάντα, αλλά αν κάποια στιγμή ξεχάσετε κάποια λεπτομέρεια, μην θεωρήσετε ότι το μυαλό σας σταμάτησε να λειτουργεί. Max Pixel Οπότε, την επόμενη φορά που θα ξεχάσετε κάτι έχετε κατά νου ότι ο εγκέφαλός σας κάνει απλά την δουλειά του

[via]

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved