Νιώθεις ότι δεν προσέχει τι λες ή πώς σκέφτεται κάτι άλλο; Οι ειδικοί δίνουν tips για να κερδίσεις την προσοχή του.

Πώς να τον κάνω να με ακούει; Οι άνδρες αντιμετωπίζουν διαφορετικά μια συζήτηση από εμάς. «Για τις γυναίκες είναι κάτι που τις ανακουφίζει και τη χρησιμοποιούν για να εκφράσουν συναισθήματα και να δημιουργήσουν επαφή, ενώ οι άνδρες τη βλέπουν σαν μια αμυντική διαδικασία» λέει η Τζιλ Δούκα, life coach και συγγραφέας του Αγάπη Τώρα: τα 7 Μυστικά για τη Σχέση που Ονειρεύεσαι.

Μείωσε τους περισπασμούς
«Μην του μιλάς όταν στέλνει e-mails ή βλέπει τηλεόραση» προειδοποιεί ο Νικόλας Ουρανός, ειδικός σχέσεων. «Και αν θες να συζητήσεις, πηγαίνετε σε ουδέτερο έδαφος, όπως ένα εστιατόριο».

Προσέγγισέ τον ήπια
Κάν’ τον να καταλάβει ότι θα πεις κάτι σημαντικό. Δοκίμασε μια ήπια προσέγγιση όπως: «Μπορούμε να μιλήσουμε; Θέλω να μοιραστώ κάτι μαζί σου». «Προτού κάνετε τη συζήτηση, αξιολόγησε τι θέλεις να πεις και σκέψου τι θα ήθελες να συμβεί ως αποτέλεσμα» τονίζει η Τζιλ Δούκα. Plus: Να ξέρεις πότε να σιωπήσεις. «Μη μετατρέψεις τη συζήτηση σε παραλήρημα!», προειδοποιεί ο ειδικός.

Κάνε ερωτήσεις
«Ο χρυσός κανόνας είναι να ανοίξεις την κουβέντα με μια ειλικρινή ερώτηση στην οποία δε θα δίνεις ταυτόχρονα και την απάντηση!» λέει η ειδικός. «Μάλιστα, αν τον αφήσεις να δώσει την απάντησή του χωρίς διακοπές, θα βοηθήσει την επικοινωνία σας» εξηγεί ο Νικόλας Ουρανός.

Πρόσεχε τα λόγια σου
Απόφυγε τα «επικοινωνιακά λάθη», όπως τις κατηγορίες και την επίρριψη ευθυνών. «Θέλει να τον ακούσεις και όχι να του πεις τι θα πρέπει να κάνει. Αν επιλέξεις μια επιθετική στάση, απλά θα κατεβάσει τους διακόπτες» επισημαίνει η ειδικός.

Άνοιξε και μη μιλάς!
Η κλειστή γλώσσα σώματος –σταυρωμένα άκρα, σκυφτοί ώμοι– δηλώνει ότι είσαι σε άμυνα και κάνει κι εκείνον να νιώθει έτσι. «Υιοθέτησε μια ανοιχτή στάση σώματος, όπως την άμεση οπτική επαφή» συστήνει η expert.

 

Με πληοφορίες από shape.gr