Όταν ο 10χρονος Ανδρέας ζήτησε να ιδρυθεί το “Χαμόγελο του Παιδιού” λίγο πριν χάσει τη μάχη του για τη ζωή

POP UP TEAM
/
10 Δεκεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 1995 όταν ο Ανδρέας Γιαννόπουλος βρέθηκε, λίγο πριν χάσει τη μάχη του για τη ζωή, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Κόκκινη Κάρτα».

Ο Ανδρέας Γιαννόπουλος ήταν ένα αγόρι με πολύ σύντομη ζωή αλλά μια σπουδαία ευχή, που είκοσι πέντε χρόνια μετά έχει αλλάξει και συνεχίζει να αλλάζει τη ζωή άπειρων παιδιών.

Στα δέκα του χρόνια, μετά από 18 μήνες άνισου αγώνα για τη ζωή του λόγω του καρκίνου βρέθηκε, στις 9 Δεκεμβρίου του 1995, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Κόκκινη Κάρτα» όχι για να μιλήσει για την προσωπική του δοκιμασία, για το πόσο πονούσε ή φοβόταν, αλλά για να ζητήσει την ίδρυση ενός Συλλόγου για τα παιδιά, να τους χαρίσει το χαμόγελο που με δυσκολία σχημάτισε, με τα δύο του χέρια, στο δικό του πρόσωπο.

http://youtu.be/hYvgxCeCaAQ

Ανάμεσα στον πατέρα, τη μητέρα, τον αδερφό του και τους αγαπημένους του φίλους ο μικρός Ανδρέας, όταν ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή γιατί θέλει να δημιουργηθεί αυτός ο σύλλογος, απάντησε: «Για να είναι όλα τα παιδιά ίσα και χαμογελαστά».

Λίγο αργότερα ο Ανδρέας έφυγε από τη ζωή αλλά ο μπαμπάς του, παρά το δυσβάστακτο πένθος του, έβαλε τα δυνατά του για να κάνει πραγματικότητα το όραμα του παιδιού του και το κατάφερε, με την πλέον εντυπωσιακή δράση.

Δείτε την ανάρτηση του Χαμόγελου του Παιδιού με το βίντεο της εκπομπής:

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved