Ο Νέιθαν Ετζ ανυπομονούσε για το πρώτο υπερηχογράφημα του μωρού που κυοφορεί η σύντροφός του, Έμα Φοδέρινγχαμ, αλλά υπήρχε μια πρακτική αντιξότητα: καθώς έχει χάσει εντελώς την όρασή του, δεν θα μπορούσε να δει τις εικόνες του πρώτου παιδιού που περιμένει το ζευγάρι των 26χρονων από τη Βρετανία.

Ωστόσο μια φίλη του ζευγαριού και εκπαιδεύτρια οδηγών, η Ντεμπ Φίσερ, σκέφτηκε να τους κάνει ένα έξυπνο και πολύτιμο δώρο: Ανέλαβε να δημιουργήσει μια τρισδιάστατη αναπαράσταση του υπέρηχου των δώδεκα εβδομάδων, σε κέντημα. Το αποτέλεσμα, που ανέβασε ο Νέιθαν στο Twitter, είναι εκπληκτικής ακρίβειας, δεδομένου μάλιστα ότι η Ντεμπ ήταν εντελώς πρωτάρα στη συγκεκριμένη τεχνική.

Ο Νέιθαν γεννήθηκε με την όρασή του, αλλά μέχρι την ηλικία των έξι την είχε χάσει σε ποσοστό 80%. Και παρόλο που υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις, μέχρι τα 18 του ήταν εντελώς τυφλός. Πώς ένιωσε όμως όταν κράτησε για πρώτη φορά το κέντημα: «Ήμουν πολύ συγκινημένος, μου πήρε μερικά λεπτά για να το καταλάβω. Αλλά ακόμα και τα κανονικά υπερηχογραφήματα είναι δυσδιάκριτα για τους βλέποντες».

Ο Νέιθαν και η Έμα γνωρίστηκαν πριν από τέσσερα χρόνια και τώρα περιμένουν αγοράκι. Μόλις ο μελλοντικός πατέρας ανέβασε τη φωτογραφία του κεντήματος στο διαδικτυακό λογαριασμό του, η ανταπόκριση από τον κόσμο ήταν τεράστια, με πάνω από 34.000 likes και retweets. «Ξαφνιάστηκα από την προσοχή που τράβηξε στο Twitter. Έκανε πολλούς ανθρώπους να χαμογελάσουν. Ιδιαίτερα μετά από αυτή την τόσο δύσκολη χρονιά. Δεν είναι φανταστικό;» σχολίασε ο ίδιος.

Δείτε την ανάρτηση του Νέιθαν Ετζ:

 

via womantoc