7 λανθασμένες κινήσεις που σε κάνουν λιγότερο ελκυστική- Διόρθωσέ τις και κέρδισε πόντους!

POP UP TEAM
/
22 Δεκεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Το χάρισμα δεν είναι κάποια έμφυτη ιδιότητα. Μπορείς να το έχεις αν το δουλέψεις και πιστέψεις στον εαυτό σου. Στην καθημερινότητά μας πέφτουμε σε αρκετές παγίδες που μας κάνουν να δείχνουμε λιγότερο ελκυστικοί στα μάτια των γύρω μας. Γιατί δεν παίζει ρόλο μόνο το στυλ ή ο τρόπος που θα πιάσεις τα μαλλιά σου, αλλά η προσωπικότητα, οι τρόποι που συμπεριφέρεσαι και η επικοινωνία σου με τους άλλους.

Παρουσιάζεις τον εαυτό σου με αβεβαιότητα: Αν κάθε φορά που συστήνεσαι σε κόσμο, λες απλά ένα σιγανό “γεια” και κάθεσαι σε μία γωνιά, το πιθανότερο είναι ότι φαίνεσαι σαν ένα “κλειστό” άτομο που δεν ενδιαφέρεται να μιλήσει σε κανέναν. Την επόμενη φορά, παρουσίασε τον εαυτό σου με δυνατή φωνή και αντάλλαξε χειραψίες και χαμόγελα με όλους.

Δεν συστήνεις τον/τη φίλο/η σου σε κάποιον που έρχεται να σου μιλήσει: Είναι γνωστό το συναίσθημα της αμηχανίας όταν η φίλη μας μιλάει με κάποιον άγνωστο και δεν μας συστήνει. Αν συνηθίζεις να κάνεις το ίδιο, σκέψου ότι φαίνεται σαν να ντρέπεσαι είτε για τη φίλη σου είτε για τον καινούργιο συνομιλητή σου. Τι πιο εύκολο από το να κάνεις άμεσα τις συστάσεις ώστε να νιώθουν όλοι άνετα κι εσύ να φαίνεσαι πιο ευγενική;

Ξεχνάς ονόματα: Μπορείς πάντα να ισχυριστείς ότι δεν έχεις καλή μνήμη, αλλά δεν είναι και η καλύτερη δικαιολογία. Ο συγγραφέας Dale Carnegie ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει πιο γλυκιά λέξη από το όνομα του καθενός, πόσο μάλλον όταν το ακούει. Την επόμενη φορά που θα σου συστηθεί κάποιος, επανάλαβε το όνομά του δυνατά και μερικές φορές από μέσα σου. Έτσι, θα το θυμάσαι σίγουρα!

Αναλύεις θέματα που δεν ενδιαφέρουν κανέναν: Δεν χρειάζεται εκτενής αναφορά για την ταινία που μόλις είδες σε κάποιον που δεν δηλώνει σινεφίλ ούτε διατροφική ανάλυση στη φίλη σου που δεν είναι αθλήτρια. Σε κανέναν δεν αρέσει ένας μονόλογος χωρίς αναπνοή. Οι υπόλοιποι θα αρχίσουν να μιλάνε όλο και λιγότερο σε έναν τέτοιου είδους ομιλητή. Αντιθέτως, όλοι χαίρονται να λαμβάνουν μέρος στη συζήτηση, όταν αυτή είναι ενδιαφέρουσα για όλους.

Μιλάς μόνο για τον εαυτό σου: Οι άνθρωποι που μιλούν μόνο για τον εαυτό τους τείνουν να φαίνονται εγωιστές και νάρκισσοι. Σε όλους μας αρέσει να εξιστορούμε τις περιπέτειές μας και μοιραζόμαστε ιστορίες, αλλά καταντά βαρετό για τους άλλους που μας ακούν.

Γκρινιάζεις συνεχώς: Είτε πρόκειται για τα κιλά είτε για τη δουλειά, το να κλαψουρίζεις συνέχεια για όσα δεν σου αρέσουν, είναι απωθητικό, ειδικά αν δεν προσπαθείς να τα αλλάξεις. Μην φοβάσαι να μιλήσεις για τα προβλήματά σου ή να ζητήσεις συμβουλές. Κανείς δεν πείθει για την “τελειότητά” του και οι φίλοι σου θα χαρούν να σε βοηθήσουν.

Προδίδεις τις δικές σου αρχές: Ένας άνθρωπος χωρίς τα “πιστεύω” του, σπάνια αφήνει το στίγμα του. Ακόμα χειρότερο είναι μάλιστα όταν υποστηρίζει κάτι και πράττει ακριβώς το αντίθετο. Οι άνθρωποι που μιλούν για τις αρχές τους, τις ακολουθούν και δεν διστάζουν να τις υποστηρίξουν ακόμα και ενάντια στην πλειοψηφία, πάντα όμως με σεβασμό.

 

 

Με πληροφορίες από madame figaro.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved