Μην κάνεις το λάθος και ψάξεις αυτά τα 9 πράγματα στο Google ποτέ!

POP UP TEAM
/
23 Δεκεμβρίου, 2020

Κάναμε το λάθος για να μην το κάνετε εσείς. Πραγματικά, μην τα ψάξετε!

Το Reddit συνέταξε μια σύντομη λίστα με 9 πράγματα που καλό θα ήταν να αποφύγετε να ψάξετε στο Google.

Τα περισσότερα από αυτά είναι ίσως ακραία. Αν επιλέξετε να τα αναζητήσετε, έχετε υπόψη ότι ενδέχεται πολλά από τα αποτελέσματα να είναι NSFW, λέει ο Independent.

Αυτή είναι η λίστα:

1. Fournier

four2

Το ψευδώνυμο του παίκτη των Orlando Magic, Evan Fournier είναι κλασικό παράδειγμα «Never Google» και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Το επώνυμό του, είναι η αρχαϊκή γαλλική λέξη για τον «φούρναρη» αλλά και το όνομα ενός τύπου γάγγραινας που επηρεάζει τα γεννητικά όργανα. Οπότε οι φωτογραφίες που βγαίνουν στην αναζήτηση μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που θα θέλατε να δείτε…

Πραγματικά, μην ψάξετε στα google images.

2. Krokodil

kroko

Η κοινή ονομασία του ναρκωτικού δεσομορφίνη, ενός παράγωγου της μορφίνης με ισχυρές επιπτώσεις, το οποίο χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της ηρωίνης στη Ρωσία και την Ουκρανία.

Η ουσία, που κατασκευάζεται παράνομα, περιλαμβάνει τοξικές ουσίες που μπορούν να «μαγειρέψουν» το δέρμα ή να προκαλέσουν μόλυνση ιστών και βλάβη στην περιοχή που γίνεται η ένεση. Έχει γίνει γνωστό και ως «το ναρκωτικό που τρώει τη σάρκα».

3. Το αγαπημένο σας φαγητό

Θα πεινάσετε και μόνο που θα το δείτε.

4. Στοματική προνύμφη

pronimf

Ένας χρήστης έψαχνε για «προνύμφες σκώρου» και αντ ‘αυτού έπεσε πάνω σε αυτό το θηρίο.

5. Google

Συνήθως, η γραμμή διεύθυνσης URL στο πάνω μέρος του browser σας αποτελεί και γραμμή αναζήτησης. Εξοικονομήστε χρόνο και αναζητήστε εκεί αυτό που ψάχνετε (αν όχι, αλλάξτε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης με αυτήν που σας βολεύει περισσότερο).

6. Οδοντικός τάρταρος (Calculus Bridge)

tatatrt

 Δεν πρόκειται για δύσκολο πρόβλημα μαθηματικών, αλλά για ένα τεράστιο κομμάτι πλάκας που εμφανίζεται στα δόντια. Η αφαίρεση του γίνεται από οδοντίατρο.

7. Η διεύθυνση του e-mail σας

Μπορεί να βοηθάει στο να βρείτε που είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, αλλά μερικές φορές μπορεί να αποβεί τρομακτικό. Οι χρήστες του Reddit ανέφεραν λογαριασμούς που είχαν πουληθεί, ανεπιθύμητα μηνύματα, διαρροή κωδικών πρόσβασης. Αξίζει ίσως να κάνετε αναζήτηση για να ελέγξετε μήπως η διεύθυνση σας χρησιμοποιείται κάπου χωρίς να την έγκριση σας ακόμα κι αν δεν σας αρέσουν αυτά που θα δείτε.

Ένα σάιτ που σας βοηθά να ανακαλύψετε αν έχει γίνει παραβίαση των δεδομένων σας είναι το hasibeenpwned.com.

8. Ιχθύαση αρλεκίνου

arlk

Πρόκειται για μια σοβαρή γενετική ασθένεια κατά την οποία το δέρμα ενός νεογέννητου βρέφους περικλείεται σε παχιά λευκά στρώματα δέρματος, χωρισμένα από βαθιές ρωγμές. Η ασθένεια έχει πολλές επιπλοκές, επειδή τα νεογνά είναι πιο ευαίσθητα σε λοιμώξεις και απαιτείται συνεχής φροντίδα για την προστασία και ενυδάτωση του δέρματος τους.

Η ασθένεια θεωρήθηκε θανατηφόρα, αλλά το 2011 το Αρχείο Δερματολογίας ανακοίνωσε ότι:

«Η ιχθύαση αρλεκίνου πρέπει να θεωρείται ως μια σοβαρή χρόνια ασθένεια που δεν είναι όμως πάντα θανατηφόρα. Με τη βελτίωση της φροντίδας των νεογνών και την πρώιμη εισαγωγή των ρετινοειδών, ο αριθμός των επιζώντων αυξάνεται»

9. Τα συμπτώματά μιας ασθένειας

Ψάχνοντας στο ίντερνετ είναι πολύ πιθανό να πείσετε τελικά τον εαυτό σας ότι πάσχετε από καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο – παρότι αυτό δεν συμβαίνει. Αν νομίζετε ότι είστε άρρωστοι, θα πρέπει να πάτε στο γιατρό.

 

Με πληροφορίες από Lifo μικροπράγματα

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved