Σοκολάτα 120 ετών ανακαλύφθηκε στα προσωπικά αντικείμενα του Αυστραλιανού ποιητή Banjo Paterson

POP UP TEAM
/
27 Δεκεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ο ποιητής Banjo Paterson γεννήθηκε στη Νέα Ουαλία της Αυστραλίας στις 17 Φεβρουαρίου του 1864 και πέθανε στο Σίδνεϋ στις 5 Φεβρουαρίου του 1941. Θεωρείται ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς, Αυστραλιανούς ποιητές εξαιτίας της θεματολογίας των έργων του η οποία περιστρεφόταν γύρω από εικόνες της καθημερινής ζωής στη μακρινή χώρα της Ωκεανίας, ενώ το ποίημα του “Waltzing Matilda” θεωρείται ο ανεπίσημος εθνικός ύμνος της Αυστραλίας.

Τώρα ο Paterson, πολλά χρόνια μετά τον θάνατο του, κατάφερε να είναι ξανά επίκαιρος καθώς οι υπεύθυνοι στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστραλίας ήρθαν αντιμέτωποι με μία έκπληξη όταν απέκτησαν τα προσωπικά αντικείμενα του λογοτέχνη. Ανάμεσα σε γραπτά, φωτογραφίες και μικρά προσωπικά αντικείμενα υπήρχε ένα μεταλλικό κουτί με μία μπάρα σοκολάτας ηλικίας 120 ετών.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της Βιβλιοθήκης η σοκολάτα, που είχε κατασκευαστεί στα τέλη του 19ου αιώνα από την εταιρία Cadbury, βρίσκεται σε καλή κατάσταση με το χαρακτηριστικά σήμερα της μεγάλης σοκολατοβιομηχανίας να διακρίνεται πάνω σε κάθε κομμάτι της μπάρας. 

Η Σιρλίν Ρόμπινσον, εκπρόσωπος της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Αυστραλίας, εξήγησε πώς ακριβώς βρέθηκε στα χέρια του ποιητή η συγκεκριμένη σοκολάτα.

Φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου και με αφορμή την αλλαγή του αιώνα, η βασίλισσα Βικτώρια της Μεγάλης Βρετανίας αποφάσισε να μοιράσει σοκολάτες στο στράτευμα, για να κρατήσει ψηλά το ηθικό των στρατιωτών. Το ανέθεσε στην Cadbury, αλλά η εταιρεία ήταν απρόθυμη, καθώς οι ιδιοκτήτες της ήταν ειρηνιστές και δεν ήθελαν να υποστηρίξουν τον πόλεμο.

O Banjo Patterson.

banjo paterson s 120 year old chocolate gift from queen discovered intact 6702540

«Τελικά, αποφάσισαν να δωρίσουν τις σοκολάτες τους, προκειμένου- υποθέτω- να μην προσβάλουν τη βασίλισσα και εκείνη κανόνισε να πληρώσει τα κουτιά, μέσα στα οποία θα ήταν οι σοκολάτες», περιέγραψε η Ρόμπινσον.

Τα κουτιά έκαναν θραύση κοντά στο μέτωπο και πωλούνταν έως 20 λίρες το καθένα. Κάπως έτσι πρέπει να έφτασε και στα χέρια του Paterson, ο οποίος τότε εργαζόταν ως πολεμικός ανταποκριτής στο μέτωπο, η εν λόγω σοκολάτα. «Προφανώς ήταν κάτι που είχε αξία για εκείνον γι’ αυτό και την κράτησε δίχως να την καταναλώσει», συμπλήρωσε η Ρόμπινσον.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Tags :

Μοιράσου το ...