Θανάσης Μυλωνάς: Ο γάμος με την Κατερίνα Βασιλάκου και η μάχη με την αρρώστια

POP UP TEAM
/
14 Ιανουαρίου, 2021

Ο Θανάσης Μυλωνάς γεννήθηκε στο Μπογιάτι Αττικής το 1938. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του «Θεάτρου Τέχνης».

 Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1958 με το έργο «Λοκαντιέρα».Στο σινεμά ξεκίνησε το 1959 με την ταινία «Ένα Νερό Κυρά Βαγγελιώ». Έλαβε μέρος σε 52 ταινίες, δράματα και κωμωδίες. Μερικές από τις ταινίες που πήρε μέρος είναι «Έγκλημα στα παρασκήνια (1960)», «Ο βασιλιάς της γκάφας (1962)», «Της κακομοίρας (1963)», «Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του (1964)», «Ένας μάγκας στα σαλόνια (1969)», «Ο παραμυθάς (1969)», «Οι γενναίοι του Βορρά (1970)», «Αέρα! Αέρα! Αέρα! (1972)»κ.α.. Κινηματογραφική του παρτενέρ αναδείχτηκε η Α. Ζήλια, με την οποία γύρισε 7 ταινίες , ενώ με τη σύζυγο του τρεις.

 Έπαιξε σε κωμωδίες κυρίως, όπως στο «Της κακομοίρας».

http://youtu.be/Ti0g9J19-IE

Η γνωριμία και ο γάμος
Η Κατερίνα Βασιλάκου τον χειμώνα του 1966 συναντά τον ηθοποιό Θανάση Μυλωνά, μέλλοντα σύζυγό της, στο θέατρο Μπουρνέλη στο θίασο της Κατερίνας Ανδρεάδη στην στην κωμωδία των Μος Χάρτ – Τζ. Κάουφμαν «Δεν θα τα πάρεις μαζί σου». Το 1969 παντρεύονται στον Άγιο Γεώργιο Κυψέλης και τέσσερα χρόνια μετά θα αποκτήσουν μία κόρη, την Ελένη. 

http://youtu.be/X6whgHQtF08

Η κοινή επαγγελματική πορεία
Μαζί η Κατερίνα Βασιλάκου και ο Θανάσης Μυλωνάς θα δημιουργήσουν τον πρώτο δικό στους θίασο και εμφανίζονται στην Αθήνα στο θέατρο «Χατζηχρήστου», στη Θεσσαλονίκη και κάνουν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα.

Το 1975 έφτιαξαν νέο θίασο παρουσιάζοντας έργα τα θέατρα «Αλάμπρα» και «Όρβο» τα έργα: «Μαίρη Ρόζ» του Τζέιμς Μπάρυ, «Η Δωδεκάτη νύχτα του κου Σαίξπηρ» σε διασκευή Γιώργου Σκούρτη, «Οι εχθροί» του Γκόρκυ, «Ανθρώπινες σχέσεις» του Αντριου Ντέιβις. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το έργο «Μικροαστοί» του Γκόρκι που επαναλήφθηκαν και την περίοδο 1978 – ’79.

http://youtu.be/nDtPJiB5UtA

Τα τελευταία χρόνια και ο καρκίνος
Το 1987 ο Θανάσης Μυλωνάς θα χτυπηθεί από τον καρκίνο και η ίδια για δυο χρόνια αποσύρεται από το θέατρο προκειμένου να συμπαρασταθεί στη μάχη που έδινε ο σύζυγός της.Πέθανε στις 4 Ιανουαρίου 1989, σε ηλικία 51 ετών, και τάφηκε στο Νεκροταφείο της Άνοιξης, στη Δροσιά Αττικής.

Με πληροφορίες από enimerotiko.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης