H μαγική στιγμή που δίδυμα αδερφάκια δίνουν τα χέρια, αμέσως μετά την γέννησή τους

POP UP TEAM
/
18 Ιανουαρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Έλληνας γιατρός ανέβασε ένα βίντεο, που έγινε viral, το οποίο επιβεβαιώνει τον μοναδικό δεσμό που μοιράζονται τα δίδυμα αδέρφια ήδη μέσα από τη μήτρα.

Ένας Έλληνας γιατρός, ο Κωνσταντίνος Περιστέρης, ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook ένα βίντεο όπου δύο νεογέννητα δίδυμα πιάνουν το ένα το χέρι του άλλου, ενώ βρίσκονται ξαπλωμένα δίπλα-δίπλα πάνω στη μαμά τους.

Μια συγκινητική χειρονομία επιβεβαιώνει τον ανυπέρβλητο δεσμό που μοιράζονται τα δίδυμα αδέρφια, από τη ζωή τους στη μήτρα ακόμα. Ένας δεσμός που μπορεί να σώσει, κυριολεκτικά, τη ζωή τους, όπως αποκαλύπτει η ιστορία των πρόωρων διδύμων όπου το πιο ασθενικό απέφυγε τον θάνατο χάρη στη ζεστασιά της αγκαλιάς που του πρόσφερε, ενστικτωδώς, το αδερφάκι του.

Για τα δίδυμα που κρατιούνται χέρι χέρι ο Δρ. Περιστέρης έγραψε:

«Καταπληκτική στιγμή που δύο δίδυμα αδερφάκια δίνουν τα χέρια, αμέσως μετά την γέννησή τους!!! Δύο ψυχές που συγκατοικούσαν στο ίδιο “σπίτι” 9 μήνες και με το που τους έκαναν “έξωση”, αμέσως άπλωσαν τα χέρια για επανασύνδεση. Σαν να λέει το ένα στο άλλο: “Μην ανησυχείς, είμαι ακόμα εδώ, όλα θα πάνε καλά!” Δεσμός δυνατός. Στιγμές μοναδικές.

«Το ποσοστό διδύμων κυήσεων παγκοσμίως κυμαίνεται περίπου στις 33 δίδυμες κυήσεις για κάθε 1000 εγκυμοσύνες. Το ποσοστό πρόωρου τοκετού στις δίδυμες κυήσεις αγγίζει μέχρι και το 50%. Λογικό; Βεβαίως, αν σκεφτείς πως 2 μωράκια προσπαθούν να μοιραστούν τον ίδιο χώρο μέσα στη μήτρα! Συχνά αποφασίζουν τα ίδια ότι “ήρθε η ώρα τους” με πρόωρες συστολές της μήτρας ή/και με αυτόματη ρήξη θυλακίου (το σπάσιμο των νερών). Άλλες φορές το αποφασίζει η Ιατρική ομάδα που παρακολουθεί την έγκυο, όταν παρατηρείται να έχει σταματήσει η ανάπτυξη των εμβρύων ή υπάρχει σοβαρή ανεπάρκεια του πλακούντα. Μπορεί να ακούγονται λίγο επικίνδυνα όλα αυτά και για αυτό χαρακτηρίζουμε τις δίδυμες κυήσεις “κυήσεις υψηλού κινδύνου”. Βέβαια, με υψηλή ανταμοιβή. Απλά δείτε τα μωρά στο βίντεο».

Δείτε το βίντεο εδώ

Με πληροφορίες από womantoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved