Μάγια Αγγέλου: H σπουδαία ποιήτρια έγινε Barbie για τις γυναίκες που πήραν ρίσκα και άλλαξαν τους κανόνες

POP UP TEAM
/
25 Ιανουαρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

H σειρά της Mattel για τις γυναίκες που πήραν ρίσκα, άλλαξαν τους κανόνες και έστρωσαν τον δρόμο για τις επόμενες γενιές κοριτσιών.

Σαν κομμάτι της σειράς με την ονομασία «Barbie’s Inspiring Women», η εταιρία παιχνιδιιών Μattel μόλις κυκλοφόρησε μία κούκλα προς τιμήν της παγκοσμίου φήμης, πολύβραβευμένης ποιήτριας και ακτιβίστριας Μάγιας Αγγέλου. Από την ημέρα που η συγκεκριμενή σειρά βρέθηκε στα ράφια των καταστημάτων, το 2018, η σπουδαία ποιήτρια είναι το 10ο κατά σειρά πρόσωπο που εντάσσεται στη μικρή, εκλεκτή αυτή συλλογή. Η ίδια στέκεται ανάμεσα σε άλλες σημαντικές γυναίκες που πέρασαν από τις τέχνες, τα γράμμα και την επιστήμη, μεταξύ των οποίων οι Ella Fitzgerald, Frida Kahlo, Susan B. Anthony, και Rosa Parks.

«Η σειρά Inspiring Women δημιουργήθηκε για να αποδώσει έναν μικρό φόρο τιμής στις υπέροχες ηρωίδες του καιρού τους. Γυναίκες γενναίες που πήραν ρίσκα, άλλαξαν τους κανόνες και έστρωσαν τον δρόμο για τις επόμενες γενιές κοριτσιών ώστε να μπορούν να ονειρεύονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν», αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωση της.

Η νέα κούκλα θυμίζει πραγματικά αρκετά στη σπουδαία Αμερικανίδα ποιήτρια και φοράει ένα πολύχρωμο καφτάνι μαζί με ένα ασορτί τουρμπάνι στο κεφάλι, ένα λουκ που με το πέρασμα των χρόνων έγινε σήμα κατατεθέν της συγγραφέως. Η κούκλα κρατά στα χέρια της μία μινιατούρα της διάσημης αυτοβιογραφίας της Αγγέλου με τίτλο «I Know Why The Caged Bird Sings» και είναι διαθέσιμη προς πώληση μέσω της επίσημης ιστοσελίδης της Barbie, αλλά και στο Amazon και στο Target.

 

 

 Με πληροφορίες από womantoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved