Μάρθα Καραγιάννη: «Είμαι μια πανέμορφη γριούλα, απλά δεν μου φαίνεται»

POP UP TEAM
/
19 Σεπτεμβρίου, 2022

Ήταν Ελληνίδα ηθοποιός της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Θλίψη προκάλεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας η είδηση του θανάτου της σπουδαίας ηθοποιού της “χρυσής εποχής” του ελληνικού κινηματογράφου, Μάρθας Καραγιάννη, η οποία έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Κυριακής (18/09) σε ηλικία 82 ετών.

Ήταν για μια από τις πιο δημοφιλείς σταρ του ελληνικού κινηματογράφου με καταγωγή από τον Πόντο. Η μητέρα της με όνομα Δόμνα γεννήθηκε στο Μπακού. Ο πατέρας της Χαρίλαος, γεννήθηκε στο Αικατερινεντάρ. 

Το ξεκίνημα της καριέρας της

martha karagianni eimai mia panemorfi grioyla eimai 80 eton alla den moy fainetai 585x446

Η ίδια είχε γεννηθεί στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Σπούδασε χορό και από τα οχτώ της χρόνια άρχισε να δίνει παραστάσεις στη Λυρική Σκηνή, συμμετέχοντας στο παιδικό μπαλέτο της Λουκίας Σακελλαροπούλου (μαζί με την Ελένη Προκοπίου).

Αφοπλιστική, αυθόρμητη και ειλικρινής ήταν τρία χαρακτηριστικά της Μάρθας Καραγιάννη, η οποία είχε δώσει μία νέα συνέντευξη μετά από έξι χρόνια.

Συγκεκριμένα, η ηθοποιός είχε μιλήσει στην εφημερίδα «Espresso» και τον Νίκο Νικόλιζα, και είχε αποκαλύψει, μεταξύ άλλων, την ηλικία της.

Είχε πει σε συνέντευξη της: 

«Είμαι μια πανέμορφη γριούλα.”, Η αλήθεια είναι ότι τα χρόνια δεν μου φαίνονται, αλλά δεν τα έκρυψα ποτέ. Είμαι 80 ετών, αλλά δεν μου φαίνονται» αναφέρει η ίδια και συνεχίζει γελώντας: «Με εμένα η αλήθεια είναι ότι δεν παθαίνεις σοκ. Όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη δεν τρομάζω. Νομίζω ότι γερνάω όμορφα. Λέω στον εαυτό μου “μια χαρά είσαι, Μάρθα, για την ηλικία σου”»

martha karagianni echasa to moro pano sti genna mechri ta 40 i mitrotita itan ena karfi stin kardia moy

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved