Πόλη στη Γερμανία τοποθετεί για αστέγους φουτουριστικές καμπίνες με αυτόνομη θέρμανση

POP UP TEAM
/
28 Ιανουαρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Η εταιρεία Ulmer Nest ξεκίνησε ένα πρότζεκτ που τους προστατεύει από το δριμύ ψύχος.

Μέσα στον δριμύ, γερμανικό χειμώνα υπάρχουν περίπου 860.000 άστεγοι, εκτεθειμένοι στις ακραία χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν συχνά. Με αυτό το σκεπτικό μια εταιρεία, η Ulmer Nest, αποφάσισε να αναλάβει δράση, κατασκευάζοντας μια σειρά από φουτουριστικές καμπίνες οι οποίες μάλιστα συνοδεύονται από σύστημα αυτόνομης θέρμανσης που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια.

Η τοποθέτηση των πρώτων καμπινών έγινε, πιλοτικά, στην Ουλμ, πόλη της νότιας Γερμανίας. Τα συγκεκριμένα, design καταφύγια είναι φτιαγμένα από ξύλο και μπορούν να φιλοξενήσουν έως δύο άτομα (εναλλακτικά, έναν άνθρωπο με το κατοικίδιο ή τα προσωπικά του αντικείμενα). Είναι αδιάβροχες, προσφέρουν μόνωση από το κρύο, τον δυνατό άνεμο και την υγρασία αλλά το μεγάλο ατού είναι τα ηλιακά πάνελ που τις θερμαίνουν εσωτερικά.

Μάλιστα οι παροχές τους δεν σταματούν εδώ. Κλειδώνουν από μέσα και όταν ο φιλοξενούμενος τις ξεκλειδώσει και τις αδειάσει, ένας αισθητήρας στέλνει ειδοποίηση στις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες της πόλης, ώστε να καθαριστούν εσωτερικά από επαγγελματικό συνεργείο προτού ξαναχρησιμοποιηθούν.

 kabinas2

Στόχος της εταιρείας, φυσικά, δεν είναι να λύσει το πρόβλημα της αστεγίας με αυτό τον τρόπο, αλλά να προσφέρει μια προσωρινή λύση σε όσους δεν έχουν εναλλακτική επιλογή, μέχρι να εξασφαλίσουν ένα κανονικό σπίτι. Μια λύση που μπορεί να αποδειχθεί κυριολεκτικά σωτήρια.

kabinast

Μάλιστα, όπως σχολίασαν εκπρόσωποι της Ulmer Nest, ήδη από τις πρώτες εβδομάδες του προγράμματος έχουν παρατηρήσει και «παράπλευρα οφέλη» που δεν είχαν φανταστεί: «Για παράδειγμα, γείτονες προσφέρουν το πρωί στους αστέγους ζεστό τσάι. Επίσης, οι τοπικές αρχές είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικές και μας έχουν βοηθήσει πολύ στο πρότζεκτ. Και υπάρχουν και εκείνες οι μικρές στιγμές που κάποιος, άστεγος ή μη, έρχεται και σου λέει ευχαριστώ. Αυτό σημαίνει πολλά».

kab7

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved