Αντώνης Παπαδόπουλος: Ο χαρισματικός «αφελής» του Ελληνικού σινεμά και το άδοξο τέλος του σε ηλικία 51 ετών

POP UP TEAM
/
1 Φεβρουαρίου, 2021

Αντώνης Παπαδόπουλος, Μπόμπος, “Πύραυλος”, φορτηγατζής, σερβιτόρος, ταξιτζής οι ρόλοι του στον ελληνικό κινηματογράφο που έμειναν αξέχαστοι. Ο “αφελής¨των ταινιών πέθανε σε ηλικία 51 ετών.

Η συχνότερη παρουσία του ήταν στο πλευρό του Θανάση Βέγγου. Ως βοηθό του πράκτορα Θου Βου και ως Γερμανό δεκανέα στην ταινία «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση». Μπορεί οι ρόλοι του να ήταν δεύτεροι αλλά ξεχώριζε πάντα για το χιούμορ, για το γέλιο που προκαλούσε στο κοινό, για τις ατάκες του. Έπαιξε σε περισσότερες από 60 ταινίες.

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος, έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός σε ηλικία μόλις 5 ετών στα γνωστά μπουλούκια του θεάτρου. Οι γονείς του ήταν μουσικοί και διατηρούσαν δικό τους θίασο. Έτσι από μικρός αγάπησε το θέατρο. Οι γονείς του του είχαν διδάξει τα «μυστικά» της κωμωδίας και ο μικρός Αντώνης έκλεβε την παράσταση όταν εμφανιζόταν μπροστά στο κοινό.

apapap2

Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή του «βαρδάρη» και μόλις τελείωσε το σχολείο εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για γίνει ηθοποιός. 

H συμμετοχή του στις πρώτες ταινίες

Η φυσιογνωμία του δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητη από τους κινηματογραφιστές και γρήγορα πήρε μέρος στις ταινίες ως κομπάρσος. Σιγά σιγά άρχισαν να του δίνουν λόγια και μετά από μερικά χρόνια κέρδισε τους πρώτους του ρόλους. Οι πιο γνωστοί ρόλοι όπως προαναφέρθηκε ήταν στο πλευρό του Θανάση Βέγγου στις ταινίες «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση» (1971) και «Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας».

papa4

Τη δεκαετία του ’70 συνέχισε να εργάζεται στον κινηματογράφο, παρόλο που είχε χάσει την αλλοτινή του αίγλη και τη δεκαετία του ’80 έπαιξε στις βιντεοταινίες. Από εκείνη την περίοδο ξεχωρίζει ο ρόλος του Αμάραντου στην ταινία «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» που προβλήθηκε το 1982 και σημείωσε τεράστια επιτυχία.

Έναν χρόνο μετά, ο αγαπημένος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών. Είχε διαγνωστεί με καρκίνο. Απέκτησε μια κόρη με την ηθοποιό Ζωή Μυρίτη, η οποία δεν πρόλαβε να γνωρίσει τον πατέρα της, καθώς όταν πέθανε ο Παπαδόπουλος, ήταν μόλις 2 ετών.

Ο ηθοποιός είχε μεγαλώσει σαν παιδί του, τον γιο της αδερφής του, Μαρίας, τον γνωστό σε όλους σήμερα, Χρήστο Θηβαίο. Ο Χρήστος Θηβαίος είχε πει για τον θείο του: «Ο πιο γνωστός της οικογένειας ήταν ο θείος μου, ο Αντώνης Παπαδόπουλος, ο «πύραυλος» στις ταινίες με τον Θανάση Βέγγο».

http://youtu.be/14pv79YtF2M 

Ένας ατόφιος κωμικός ηθοποιός, που σκόρπισε απλόχερα το γέλιο στον ελληνικό κινηματογράφο.

 

Με πληροφορίες από enimerotiko

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved