Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους για γνωστό ηθοποιό: “Με φιλούσε με βία, ειδικά όταν ερχόταν να με δει ο σύντροφός μου”-

POP UP TEAM
/
9 Φεβρουαρίου, 2021

“Με φιλούσε με βία, ειδικά όταν ερχόταν να με δει ο σύντροφός μου”. Αυτό είναι το βίντεο της παράστασης που καταγγέλλει η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Σοκ και αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες που υπέβαλαν οι ηθοποιοί Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκαν από τον Πέτρο Φιλιππίδη, ζητώντας τη διαγραφή του.

Ο φάκελος των καταγγελιών των τριών ηθοποιών κατά του δημοφιλούς συναδέλφου τους περιλαμβάνουν παρενοχλήσεις λεκτικές, εργασιακές και σεξουαλικές, άσεμνες χειρονομίες και προσβλητικές συμπεριφορές.

Η καταγγελία της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους
Στην καταγγελία της η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους περιγράφει μεταξύ άλλων, την παρενόχληση που δεχόταν τόσο εκτός όσο και πάνω στη σκηνή όταν οι δυο τους έπρεπε να φιληθούν.

Περιγράφει συγκεκριμένα η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους:
“Ο καταγγελλόμενος με παρενοχλούσε εκτός θεάτρου με διάφορους τρόπους, όπως παρακολουθώντας με και προκαλώντας μου έτσι μια συνεχή ανησυχία, που έφτανε μερικές φορές στα όρια του τρόμου, αφού ειλικρινά δεν ήξερα ποια θα ήταν η επόμενή του κίνηση και φοβόμουν ότι είναι ικανός για τα πάντα, όπως μου είχε αποδείξει με τις πράξεις του.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της παράστασης μου δημιουργούσε έναν διαρκή φόβο ώστε να πρέπει πάντοτε να τρέχω για να βγω στη σκηνή, διότι εάν αργούσα έστω και ένα δευτερόλεπτο, εκμεταλλευόμενος τη σκηνοθετική του ιδιότητα, μου επετίθετο λεκτικά και με μείωνε. Ακόμα, κατά τη διάρκεια των στιγμών που υπήρχε μεταξύ του χαρακτήρα που υποδυόμουν και του δικού του κάποιο φιλί, εκείνος με φιλούσε με βία, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του, μπροστά σε ένα έκπληκτο κοινό, το οποίο συνήθως αντιδρούσε με ένα επιφώνημα απέχθειας”.

Ο λόγος για την παράσταση “Ηλίθιοι” του Νιλ Σάιμον που ανέβηκε στο θέατρο “Βρετάνια” το 2000, όταν ήταν εκείνη ήταν 24 χρόνων. Και συνεχίζει:

“Το συγκεκριμένο έργο μάλιστα δεν δικαιολογεί ούτως ή άλλως μια τέτοια σκηνική συμπεριφορά, αφού πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία. Όταν του ζητούσα με ευγενικό τρόπο μήπως μπορούν τα φιλιά αυτά να γίνονται με άλλον, πιο θεατρικό τρόπο, εκείνος μου απαντούσε: “Εγώ είμαι σκηνοθέτης, εγώ αποφασίζω!”. Ιδίως όταν έρχονταν συγγενείς και φίλοι μου να με δούνε στην παράσταση, πριν βγούμε στη σκηνή, του ζητούσα θερμή παράκληση να σταματήσει να το κάνει, όμως αυτός με αγνοούσε επιδεικτικά.

Την ίδια μάλιστα συμπεριφορά αλλά και χειρότερη επεδείκνυε όταν ερχόταν ο τότε σύντροφός μου (τον οποίο και είχε γνωρίσει) να δει την παράσταση, πιάνοντάς με διαρκώς σε διάφορα σημεία του σώματός μου και δίνοντάς μου με ακόμη μεγαλύτερο πάθος αυτά τα πιεστικά και ανάρμοστα φιλιά ενώπιόν του….”

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τα φιλιά του Πέτρου Φιλιππίδη που έφερναν σε δύσκολη θέση την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

http://youtu.be/EO85OhHhnmU

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved