Αυτές είναι οι συνήθειες που έχουν το Σαββατοκύριακο όλοι οι οργανωτικοί άνθρωποι

POP UP TEAM
/
26 Φεβρουαρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Πώς το σπίτι σου θα είναι πάντα τακτοποιημένο, κι εσύ ήρεμη

Το παντοτινό δίλημμα του Σαββατοκύριακου: να χαλαρώσεις ή να κάνεις μικροδουλειές. Ενώ αρκετές “προκομμένες” φίλες μας προλαβαίνουν να γυαλίσουν ακόμα και τα ασημικά, οι περισσότερες από εμάς θα προτιμήσουν ένα brunch με τις φίλες τους. Αναπόφευκτα, το βράδυ της Κυριακής μας βρίσκει με μία στοίβα μαζεμένη στα άπλυτα, σκονισμένα πατώματα και μία γενικότερη ακαταστασία. Κι όλη αυτή η κατάσταση δεν συμβάλει καθόλου στο να έχουμε μία παραγωγική Δευτέρα.

Πώς μπορείς, λοιπόν, να απολαύσεις το Σαββατοκύριακο σού, χωρίς να το θυσιάσεις όλο στις δουλειές του σπιτιού; Η Sabrina Fierman, πρόεδρος στην εταιρία καθαρισμού της elite του Μανχάταν, New York’s Little Elves, έχει τη λύση. Το μυστικό: να γνωρίζεις ακριβώς ποιες εργασίες πρέπει να εκτελούνται σε εβδομαδιαία βάση, και να τις τελειοποιείς το Σαββατοκύριακο, έτσι ώστε να μην δαπανείς κάθε φορά περισσότερο από μία ώρα σε κάθε δουλειά. Συγκεκριμένα:

Το βράδυ της Παρασκευής
“Συνηθίζουμε να σκορπίζουμε τα ρούχα μας όπου μας βολεύει – σε κρεβάτια, καναπέδες ή καρέκλες – και το βράδυ της Παρασκευής είναι η καλύτερη ώρα για να τα κρεμάσουμε στην ντουλάπα και να βάλουμε τα βρώμικα στα άπλυτα” λέει η Fierman. Κάνε το ίδιο με τις πετσέτες ή τα σεντόνια που χρειάζεται να αλλαχθούν. Μπορεί όλο αυτό να μην σου πάρει πάνω από 10 λεπτά αλλά σε θέτει σε κίνηση για το υπόλοιπο σχέδιο καθαρισμού.

Το πρωί του Σαββάτου
Το πρωί του Σαββάτου, φρόντισε να έχει γίνει η μπουγάδα. “Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος, πήγαινε για ένα γρήγορο τρέξιμο ή μία σύντομη προπόνηση, ή απλά χαλάρωσε και ανασυντάξου από την εβδομάδα που είχες” προτείνει η Fierman. “Για καλύτερα αποτελέσματα, προσπάθησε να μην φορτώσεις υπερβολικά τον κάδο του πλυντηρίου. Κάνε δύο διαφορετικές πλύσεις αν είναι απαραίτητο. Επίσης, να διαχωρίζεις πάντα τα μαύρα ρούχα από τα ανοιχτόχρωμα πριν τα πλύνεις”.

Το απόγευμα του Σαββάτου
“Το ξεσκόνισμα και η σκούπα είναι απαραίτητα για να διατηρείς το σπίτι σου καθαρό και φιλικό προς την υγεία σου” τονίζει η ειδικός. “Μέσα στην εβδομάδα, ξεσκόνιζε τα τραπέζια, τη βιβλιοθήκη και τα ράφια. Κάνοντάς τα αυτά σε διαφορετικές ημέρες και ώρες, δεν συγκεντρώνονται όλες οι δουλειές μαζί. Έτσι, δεν θα αισθάνεσαι ποτέ ότι περνάς τη μισή σου μέρα καθαρίζοντας”.

Το πρωί της Κυριακής
“Μάζεψε την μπουγάδα, αν δεν το έχεις ήδη κάνει και τακτοποίησέ τη. Έτσι, έχεις καθαρά ρούχα για την εβδομάδα που ξεκινά. Το τελευταίο που θέλεις είναι να αφήσεις ένα σωρό μικροδουλειές που θα καταστρέψουν την χαλαρή Κυριακή σου” συνιστά η Fierman.

Το απόγευμα της Κυριακής
“Αυτή είναι η ώρα για συμμάζεμα. Ξεκίνα με τα παιχνίδια των παιδιών, τα σκεύη κουζίνας, τα αξεσουάρ μπάνιου, τα email που δεν έχεις διαβάσει και τα προσωπικά σου αντικείμενα. Ταξινόμηση των στοιχείων για την ανακύκλωση και τέτοια, αλλά μην το παρακάνετε, “λέει η Fierman και καταλήγει “Μην το παρακάνεις. Θέλεις να αφήσεις χρόνο για δραστηριότητες και χαλάρωση. Όσο ετοιμάζεις το βραδινό, κάνε μία εκκαθάριση σε τυχόν leftovers που έχουν μείνει”.

 

 

 

Με πληροφορίες από madame figaro.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved