Γιατί μπορεί να σε γοητεύσει άλλο πρόσωπο ενώ είσαι καλά με το ταίρι

POP UP TEAM
/
8 Μαρτίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Οι άνθρωποι είμαστε περίεργα όντα και μέσα στην όλη περιέργεια έχουμε εφεύρει κλισέ δηλώσεις που πολλές φορές δε στέκουν αλλά εμείς τις θεωρούμε οδηγό ζωής. Κλασικός μύθος το ότι αν είσαι ανάμεσα σε δύο πρόσωπα, καλό θα ήταν να διαλέξεις το δεύτερο γιατί αν ήσουν καλά με το πρώτο, το δεύτερο δε θα υπήρχε καν. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί ένα άλλο πρόσωπο να σε γοητεύσει ενώ στη σχέση σου πάνε όλα καλά; Ποιοι είναι οι λόγοι που ένα νέο πρόσωπο μπορεί να σου τραβήξει το ενδιαφέρον χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να χωρίσεις και δεν το έχεις καταλάβει;

Καταρχάς το νέο πρόσωπο που έρχεται στη ζωή μας φέρνει κάτι διαφορετικό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως φέρνει και κάτι καλύτερο. Η διαφορετικότητα πάντα θα μας γοητεύει, θα μας δίνει τη δυνατότητα για αλλαγή, για να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα και να γνωρίσουμε κάτι καινούριο. Ενστικτωδώς και μόνο, μπορεί να θέλουμε να μπούμε στο τριπάκι να το γνωρίσουμε καλύτερα, μπορεί εκ πρώτη όψεως να μην περάσει απαρατήρητο αλλά να μας εξάψει τη φαντασία, να μας αφήσει με την αίσθηση ότι φέρνει έναν αέρα ανανέωσης που μόνο πιο ευτυχισμένους θα μπορούσε να μας κάνει. Ένα άτομο που έρχεται με όλα τα φόντα να ανατρέψει όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα στη ζωή μας, που δείχνει πως έχει να μας προσφέρει περισσότερα απ’ αυτά που ήδη λαμβάνουμε, συχνά δεν περνάει αδιάφορο. Μοιάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η προοπτική να τα κάνουμε όλα μαντάρα και να του δώσουμε την ευκαιρία που διεκδικεί με την προοπτική να μας φέρει σε επαφή με νέους κόσμους και πρωτόγνωρες εμπειρίες. Μπορεί, λοιπόν, να είσαι όντως καλά με το ταίρι αλλά αυτή η έξαψη που φέρνει μαζί του το καινούριο να σε παρασύρει και να σε κάνει να μη σκέφτεσαι λογικά αλλά παρορμητικά.

Επίσης, με το ταίρι σου μπορεί να περνάτε καλά αλλά απ’ τη στιγμή που είστε καιρό μαζί και έχει κάνει την εμφάνισή της η ρουτίνα, το φλερτ της αρχής δεν μπορεί παρά να έχει περιοριστεί. Ωστόσο είναι στη φύση μας να φλερτάρουμε, να θέλουμε να επιβεβαιώσουμε πως όντως είμαστε ελκυστικοί. Ένα κομπλιμέντο, ακόμα κι όταν είσαι σε σχέση, μπορεί να σε κάνει να κολακευτείς, κι ας μην ανταποδώσεις τα όμορφα λόγια. Το ότι κάποιος μοιάζει να σε διεκδικεί περισσότερο από το ταίρι σου, μια έξυπνη ατάκα που τονώνει το δικό σου ηθικό, σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστός και πολλές φορές να πιστεύεις πως κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου απ’ τη στιγμή που δε γεννιούνται παρόμοια συναισθήματα με τον σύντροφό σου.

Το νέο πρόσωπο που έρχεται στη ζωή σου μπορεί επίσης να επιστρατεύσει όλο του το χιούμορ για να σε κάνει να γελάσεις. Ίσως στην καθημερινότητα με το ταίρι σου να μην πειράζετε συχνά ο ένας τον άλλο και να σου έχουν λείψει οι ανέμελες στιγμές που έχουν περιοριστεί λόγω της φορτικής καθημερινότητας και των δυο σας. Έρχεται λοιπόν ένα πρόσωπο που δείχνει την ευφυία του και προσπαθεί να σε ψυχαγωγήσει με ευφάνταστα αστεία. Μπορεί να μη μοιάζει ελκυστικό, όμως και μόνο που σε κάνει να ξεχνιέσαι και να νιώθεις πιο όμορφα απ’ ότι ένιωθες, μπορεί να σου τραβήξει το ενδιαφέρον, ακόμα κι αν με το ταίρι είστε μέλι γάλα.

Ένας ακόμη λόγος που μπορεί ένα πρόσωπο να μπει ανάμεσα σε σένα και στο ταίρι σου ακόμη κι όταν δεν έχετε προβλήματα κι ο χωρισμός δε φαίνεται στον ορίζοντα, είναι η δική σου έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αυτό δε σημαίνει φυσικά πως κάτι κάνει λάθος ο/η σύντροφός σου, με αποτέλεσμα να σου δημιουργεί ανασφάλειες. Απλώς οτιδήποτε έρχεται στη ζωή σου και μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθησή σου, να σε κάνει να νιώσεις ποθητός και να πάρεις τα πάνω σου, είναι ευπρόσδεκτο. Επομένως μπορεί να δώσεις σημασία σε κάποιον που δε θες πραγματικά μόνο και μόνο γιατί έχει βρει τον τρόπο να σε ανεβάζει ψυχολογικά και να τονώνει το ηθικό σου.

Το ότι κάνει αισθητή την παρουσία του ένα άλλο πρόσωπο στη ζωή σου, δε σημαίνει πάντα πως δεν είσαι καλά με το ταίρι. Μπορεί βέβαια να είναι και σημάδι πως κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου. Ίσως είναι έρωτας κεραυνοβόλος που ήρθε για να σου δείξει πως όντως πρέπει να βρίσκεσαι αλλού από κει που είσαι. Δεν υπάρχει κανόνας που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιπτώσεις. Αν κάποιο άλλο πρόσωπο τραβήξει την προσοχή μας, δε σημαίνει αυτόματα πως πρέπει να λήξουμε την ήδη υπάρχουσα σχέση μας. Ίσως είναι μια ευκαιρία να καταλάβουμε πως είμαστε καλά με τον άνθρωπό μας και μπορεί ακόμα και να αναζωπυρώσει το πάθος με το ταίρι μας. Εξάλλου πειρασμοί θα υπάρχουν πάντα στη ζωή μας, ακόμη κι όταν περνάμε όμορφα. Το πόσο θα μας επηρεάσουν και το αν τελικά θα είναι ικανοί να ανατρέψουν τα δεδομένα είναι στο χέρι μας. Αρκεί να δούμε τι φέρνει μαζί του το νέο πρόσωπο που εμφανίστηκε και ποιος ήταν ο λόγος που κατάφερε να κερδίσει το δικό μας ενδιαφέρον.

 

 

Κείμενο: Μαριλένα Κοντογιάννη- pillowfights.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved