Γιάννης Κατράνης: Ο τελευταίος σπουδαίος πρωταγωνιστής του παλιού καλού Ελληνικού κινηματογράφου

POP UP TEAM
/
31 Μαρτίου, 2021

Ο Έλληνας ηθοποιός γεννήθηκε το 1943. Γεννέτηρά του ήταν ο Αλμυρός Μαγνησίας. Υπήρξε απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών. Το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο, το έκανε σε ηλικία 26 ετών στο «Φθινόπωρο μιας καρδιάς».

Ο γνωστός ηθοποιός έγινε πρωταγωνιστής στη δεκαετία του ’70. Συνεργάστηκε, με την Art Films και έπαιξε σε πολεμικά σήριαλ. Απασχόλησε τον Τύπο στη δεκαετία του ’90, καθώς οι φήμες ήθελαν τον Μιχάλη Δημητρίου να απομακρύνει την Ρούλα Κορομηλά από την ΕΡΤ, εξαιτίας του. 

Φήμες λένε πως η Ρούλα Κορομηλά δεν επιθυμούσε να συνεργαστεί μαζί του και τελικά ανέλαβε μόνος του, την πρωινή εκπομπή. Ο Γιάννης Κατράνης ήταν στέλεχος και της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη. Μάλιστα, η φωνή του παρουσίαζε σποτ της ΝΔ. 

Τελευταία του εμφάνιση στην οθόνη της τηλεόρασης ήταν με τη σειρά «Η δίψα» (σ.σ. 1990). Έπειτα, συνέχισε να παίζει σε θεατρικές παραστάσεις. Πλέον, είναι 75 ετών και ζει στη Στυλίδα.

giannis katranis o teleytaios protagonistis toy palioy ellinikoy kinimatografoy itan to chaidemeno paidi toy fotopoyloy kai i foni ton spot tis nd

Μερικοί από τους ρόλους που υποδύθηκε στην καριέρα του

– Τον Δημητρό στην ταινία «Παπαφλέσσας»
– Τον Κόγκα Δράκο στην ταινία «Σουλιώτες»
– Τον λοχία Γρηγόρη Χαλκιά στην ταινία «Οι Πολεμισταί της Ειρήνης»
– Τον Βασίλη Λυμπέρη στην ταινία «Οι σατανάδες της νύχτας»
– Τον πράκτορα του σοβιετικού μπλοκ στην ταινία «Στα δίχτυα της αράχνης» 

giannis katranis o teleytaios protagonistis toy palioy ellinikoy kinimatografoy itan to chaidemeno paidi toy fotopoyloy kai i foni ton spot tis nd 1

 

Διαβάστε περισσότερα στο enimerotiko.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved