Πατέρας Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Η ευγένεια, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια έχουν γίνει μειονεκτήματα στον άνθρωπο»

POP UP TEAM
/
30 Μαρτίου, 2021

6 χρόνια έχουν περάσει από τον άδικο θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που έβαλε τέλος στη ζωή, μην μπορώντας να αντέξει το άγριο μπούλινγκ που του έκαναν οι συμφοιτητές του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Στις 23 Μαρτίου, θα γινόταν 26 ετών.

Ο πατέρας του, Ανδρέας, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ, Η Ζωή Αλλιώς, και συγκλόνισε με τα λόγια του. «Ο πλούτος για μένα δεν είναι τα λεφτά. Είναι οι άνθρωποι, είναι οι φίλοι… δεν είναι απλές λέξεις… είναι άλλο τι λες κι άλλο τι αισθάνεσαι» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Από πότε η ευγένεια, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια έχουν γίνει μειονεκτήματα; Σας στεναχωρώ, εγώ αυτά έχω μάθει, να λέω αλήθειες, αυτά που αισθάνομαι».

Μετά τη συνάντησή τους, η δημοσιογράφος Ίνα Ταράντου έκανε μία ανάρτηση στο ίνσταγκραμ: «Είναι από τις στιγμές που κάποια πράγματα ξεπερνούν τον αρχικό σκοπό τους. Έτσι κι εγώ όταν συνάντησα στο Ρέθυμνο τον πατέρα του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, Ανδρέα, σταμάτησα να είμαι δημοσιογράφος. Δεν τον ρώτησα τίποτα για τον γιο του. Τον άφησα να με πάει όπου ήθελε. Και με πήγε. Στην ψηλή κορφή του βουνού όπου κάθεται και προσέχει τα πρόβατα του.

Εκεί όπου συλλογάται. Ελεύθερα. Και συλλογάται με όλες τις ανθρώπινες αξίες ψηλά, παρόλο που οι άνθρωποι τον πλήγωσαν και του πήραν ο, τι πολυτιμότερο είχε. Συγκλονίστηκα από τη δύναμη του, τη στωικότητα του, την απλή αλλά τόσο καθαρή σκέψη του. Αλλά και ένιωσα. Όσο μου μιλούσε, ένιωθα. Τον βαθύ, βουβό πόνο του».

 http://youtu.be/n0REt-KGr4k

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved