Να κυνηγάς όσα σε γεμίζουν

POP UP TEAM
/
5 Απριλίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Όταν δε χορεύεις και δεν ξέρεις τα βήματα του χορού, όσες φορές και αν σου τα έχουν δείξει, τα έχεις μελετήσει, όσες λεπτομέρειες και αν έχεις ακούσει για αυτά, αν δεν χορέψεις ο ίδιος, δε θα μπορέσεις ποτέ να μπεις στη θέση του χορευτή. Το ίδιο συμβαίνει και στον έρωτα. Αν δεν τον έχεις διεκδικήσει ο ίδιος ποτέ σου, δε θα καταφέρεις να τον ζήσεις. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σου, η πιο δύσκολη επιλογή που θα χρειαστεί ποτέ να πάρεις είναι να αποφασίσεις αν θα τα παρατήσεις ή αν θα επιμείνεις περισσότερο.

Η διεκδίκηση θα έλεγα πως είναι ένα είδος ψυχεδέλειας. Είναι το υψηλότερο, το μέγιστο επίπεδο του έρωτα. Η διεκδίκηση κρύβει μέσα της την φλόγα της ανατροπής. Διαφορετικά μπορούμε να την πούμε και την τέχνη της αποπλάνησης.

Αν δεν μας έχουν διεκδικήσει πάει να πει πως δεν μας ήθελαν ποτέ στην ζωή τους. Και πως η απουσία μας δεν θα τους προκαλούσε πόνο, έλλειψη, θυμό, και εντύπωση. Όταν οι περισσότεροι εθελοτυφλούν και ονομάζουν έρωτα την επιθυμία τους για σεξ. Του έρωτα που ξεθωριάζει μετά από λίγους μήνες, ή χρόνια. Κανείς δεν κάνει αυτό που θέλει και μετά «κλαίνε» όλοι μαζί επειδή δεν έχουν αυτό που ονειρεύτηκαν κάποτε. Άνθρωποι που δεν μπορούν να μείνουν μόνοι ούτε πέντε λεπτά. Και που θα ήθελαν να είναι κάπου αλλού από εκεί που είναι στην πραγματικότητα. Όμως δεν κάνουν τίποτα για αυτό.

Όταν όμως θέλεις τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου, μάθε να τον διεκδικείς χωρίς φόβο. Δεν περιμένεις αφορμές για να πιαστείς από πάνω τους για να τον πλησιάσεις. Στη ζωή όπως και στο κρυφτό που παίζαμε μικροί, αυτός που μετράει δεν κρύβεται. Γιατί δεν έχει ανάγκη να κρυφτεί. Όταν φοβάσαι μήπως νιώσεις στο τέλος το μόνο που θα καταφέρεις να νιώσεις είναι ο φόβος, τίποτα άλλο.

Αφήσαμε αυτό που θέλαμε και τρέξαμε σε αυτό που ήταν στην ίδια διάθεση με εμάς και διαθέσιμο. Όλοι λένε πως θέλουν έναν μεγάλο έρωτα. Περιμένουν κάποιον να έρθει να τους σώσει. Ενώ θα έπρεπε να αρχίσουν πρώτα οι ίδιοι να δίνουν στοργή φουλ, ενδιαφέρον φουλ, σεξουαλική πρόκληση φουλ, όλα στο μέγιστο βαθμό στο άτομο που τους ενδιαφέρει. Έχουμε γεμίσει με επιθετικές γυναίκες και φλώρους άνδρες. Πρέπει να δώσεις στον άλλον αν θέλεις να πάρεις. Λειτουργεί μπούμερανκ. Για να σε ερωτευτεί θα πρέπει πρώτα να σε σεβαστεί.

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι σκληροί τοξικοί ή αδιάφοροι. Μερικοί από αυτούς μας αγαπούν πολύ. Πολλοί από αυτούς έχουν καλές προθέσεις. Δεν είναι όμως όλοι για όλους. Και ευτυχώς. Έτσι λοιπόν όσο δύσκολο και αν είναι, πρέπει να αφήσεις κάποιους να φύγουν και κάποιους να έρθουν. Να έρχεσαι σε ρίξει με το λίγο που σου προσφέρουν. Αν δεν είσαι η πρώτη επιλογή τους καλύτερα να μην είσαι τίποτα.

Έχεις κάθε δικαίωμα να φύγεις και να δημιουργήσεις ένα ασφαλέστερο χώρο για τον εαυτό σου. Να τα γκρεμίζεις συνεχώς μέχρι να τα φτιάξεις όπως ακριβώς τα θέλεις. Να επαναλαμβάνεις αυτά που θέλεις. Να λες όχι. Μόνο έτσι θα φτάσεις στο τέλος. Και ο τελικός στόχος είναι ο έρωτας. Ο έρωτας θρέφεται με την διεκδίκηση και την μάχη. Θα σε διεκδικήσει αν χαθείς; Θα σε ψάξει αν εξαφανιστείς; Θα νοιαστεί αν πάθεις κάτι; Όταν ερωτεύεσαι στην αρχή φοβάσαι. Για τον εαυτό σου κυρίως. Γατί δε θέλεις να χάσεις τον άλλον.

Έναν άνθρωπο που να έχετε επικοινωνία, έχετε στηρίξει ο ένας τον άλλον. Να γελάτε, να κάνετε τις τρέλες σας, να τα μοιραζόσαστε όλα και να συζητάτε μέχρι το πρωί. Αγάπη, έρωτας, πάθος, κατανόηση να μη σκέφτεται μόνο για ένα βράδυ ότι θέλει να σε ακούσει, να μη σε ψάχνει μόνο όταν είναι μόνος να σε ψάχνει όλες τις ώρες. Να του τα δίνεις όλα και να σου τα δίνει. Πού πήγαν όλα αυτά; Γιατί χάθηκαν;

Αν έχεις βρει το συναρπαστικό λάθος για σένα, αν έχεις σταματήσει να νοιάζεσαι για τα πάντα και η σκέψη του να είσαι απερίσκεπτος μοιάζει να είναι διασκεδαστική ξαφνικά, τότε είστε καλά. Αν νομίζεις ότι το να είσαι μαζί του θα είναι το πιο φωτεινό πράγμα στον κόσμο, αν και το μόνο που γνώριζες καλά μέχρι τώρα ήταν το σκοτάδι, τότε είστε καλά. Αν είναι το άτομο που σε κάνει να χαμογελάς, γιατί ήξερες πως μέσα από κάθε κακό ραντεβού και μοναχική διαδρομή με το ταξί, πίσω από κάθε μήνυμα που αγνοήθηκε και κάθε στεναχώρια, σε οδήγησε εκεί που είσαι τώρα, τότε είστε καλά.

Αν και σε εκατό ζωές, σε εκατό κόσμους, σε κάθε εκδοχή της πραγματικότητας θα βρίσκατε τρόπο να βρει ο ένας τον άλλον, τότε σίγουρα είστε σε καλό δρόμο!

 

 

Κείμενο:Κατερίνα Καριοφύλλη- pillowfights.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved