Νίτσα Μαρούδα: Οι ρόλοι της χαζής ξανθιάς, η απόσυρση στο απόγειο της καριέρας και η νέα ζωή μακριά απ’τα φώτα

POP UP TEAM
/
20 Απριλίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Η Ελένη (Νίτσα) Μαρούδα, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1935. Έπαιξε σε πολλές ταινίες την δεκαετία 60′ και του 70′ της λεγόμενης χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, με τους χαρακτηριστικά κωμικούς ρόλους που έπαιζε της χαζής ξανθιάς. 

Η ξανθιά ντίβα του ελληνικού cinema κατάφερε να μείνει χαραγμένη στη μνήμη των Ελλήνων τόσο για την απαράμιλλη ομορφιά της όσο και για το ταλέντο της, παρά το γεγονός πως την είδαμε σε δεύτερους ρόλους. Συνηθισμένη κινηματογραφική εικόνα, για τη γυναίκα που έγινε star υποδυόμενη τη χαζή, ήταν η ίδια να παίζει με τα μαλλιά της, ή να μασάει τσίχλα. Από το 1960 έως το 1980 έπαιξε σε δεκάδες έργα του ελληνικού κινηματογράφου. Οι περισσότεροι ρόλοι της ήταν κωμικοί, έπαιξε όμως και σε δράματα όπως ο «Κατήφορος»….

Όλα αυτά τα χρόνια η Νίτσα Μαρούδα είναι το πιο ποθητό πρόσωπο από το σύνολο των ΜΜΕ, για μία συνέντευξη, μία δήλωση ή έστω μία φωτογραφία. Η απάντησή της ήταν πάντα μία μόνο. «Όχι».

maroud2

Προσωπική ζωή
Η Νίτσα Μαρούδα παντρεύτηκε τον Συμεών Κολοκοτά, ενώ η κόρη της Ιωάννα είναι σύζυγος του πολιτικού και πρώην υπουργού Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Επαγγελματική καριέρα
Η Νίτσα Μαρούδα σπούδασε ηθοποιία στη σχολή μουσικού θεάτρου Θεοφανίδη. Η πρώτη της ταινία στο σινεμά ήταν το “αγρίμι” του Κ. Καραγιάννη το 1960, και έπαιξε συνολικά σε 37 ταινίες δίπλα σε όλα τα ιερά τέρατα του Ελληνικού κινηματογράφου της εποχής. Τελευταία της ταινία ήταν το 1980 το “Υποψήφιοι Βουλευτές και Βουλευτίνες” και τελευταία εμφάνιση της στην τηλεόραση της Υ.Ε.Ν.Ε.Δ. το 1982 στην σειρά “Κομμωτήριο – Ιστορίες του σεσουάρ”. Έχουν μείνει χαρακτηριστικές οι ατάκες της “σας χαιρέτησα δεν σας χαιρέτησα, χαίρετε τι κάνετε καλά ευχαριστώ”, στην ταινία «Ο Μικές παντρεύεται» το 1968, και “θέλετε ένα περγαμόντο;”, στην ταινία “Η Αρχόντισσα κι ο Αλήτης” το 1968.

maro8

Η απόσυρση στο απόγειο της καριέρας της
Μία από τις σημαντικότερες πρωταγωνίστριες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου κι όμως τα παράτησε στο απόγειο της καριέρας της.

Η Νίτσα Μαρούδα αποτραβήχτηκε ολοκληρωτικά από τα καλλιτεχνικά, το 1980 και έκτοτε κανένας δεν την έχει δει. Είναι ένας άνθρωπος απλός και μέχρι και πολύ πρόσφατα απολάμβανε τον απογευματινό της καφέ με τις φίλες της στην Φωκίωνος Νέγρη, πάντα βέβαια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.Η ίδια έχει πει σχετικά: «Αποτραβήχτηκα ολοκληρωτικά όταν η κόρη μου παντρεύτηκε τον Βαγγέλη και άνοιξε το δικό της σπιτικό. Ήθελα να ξεκουραστώ. Από 22 ετών δούλευα συνεχώς. Έπαιξα πολύ και στο “Ακροπόλ” και στην “Copa Campana” και σε πολλά άλλα θέατρα», είχε πει σε συνέντευξή της στον Νίκο Νικόλιζα.

maroud67

Δεν μου λείπει η υποκριτική
Είναι γνωστό επίσης ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει δεχτεί πολλές προτάσεις, από τα κανάλια της ιδιωτικής τηλεόρασης για να παίξει κάπου, ρακέτες απ’ αυτές ήταν και αρκετά δελεαστικές, έστω και για ένα γκεστ.

Η Νίτσα Μαρούδα έχει πει σχετικά:«Έχει τελειώσει αυτή η περίοδος για μένα», «Μου κάνουν προτάσεις ακόμα και σήμερα, συνεχώς, είτε να εμφανιστώ, είτε να παραστώ σε εκδηλώσεις. Δεν πάω. Εγώ τέλειωσα την καριέρα μου και έδωσα ό,τι είχα να δώσω. Ήθελα να μείνω ψηλά στη συνείδηση του κόσμου, τότε που μεσουρανούσα», είχε πει στην ίδια συνέντευξη.

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved