Harri: Ο σχεδιαστής πίσω από το φουσκωτό κοστούμι του Sam Smith στα Brit Awards

Copyright @Instagram harri_ks
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
15 Φεβρουαρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Το φουσκωτό λατέξ κοστούμι του Sam Smith δεν πέρασε απαρατήρητο στα φετινά Brit Awards και σίγουρα έκανε εντύπωση στο κόκκινο χαλί. Ποιος όμως κρύβεται πίσω από αυτό το design; Ο σχεδιαστής του είναι ένας αγρότης λατέξ από την Ινδία, ο οποίος αποκάλυψε ότι εμπνεύστηκε το σχέδιο από τον σκύλο του.

Ήταν μια πολυάσχολη εβδομάδα για τον σχεδιαστή μόδας, Harri. Έλαβε παραγγελία για το κοστούμι του Sam Smith μόλις πέντε ημέρες πριν από την τελετή απονομής. «Ο Smith επικοινώνησε μαζί μου τη Δευτέρα, ρωτώντας με αν μπορούσα να δημιουργήσω κάτι προσαρμοσμένο για τους Βρετανούς», δήλωσε ο Harri στο BBC. «Φοβήθηκα λίγο γιατί δεν είναι αρκετός χρόνος. Συνήθως χρειάζονται τέσσερις έως πέντε εβδομάδες γιατί είναι όλα χειροποίητα. Μου πήρε μια μέρα μόνο για να σκεφτώ τα logistics του project. Έδωσα λοιπόν την Τετάρτη επιβεβαίωση ότι μπορώ να φτιάξω αυτό το έργο και ήταν έτοιμο μια ώρα πριν το κόκκινο χαλί».

Την επόμενη Δευτέρα, ο Harri (του οποίου το πλήρες όνομα είναι Harikrishnan Keezhathil Surendran Pillai) έχει μια επίδειξη στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. «Ακόμα επεξεργάζομαι τη συλλογή. Έπρεπε να αναβάλω τα πάντα για μια εβδομάδα, για να φτιάξω το ντύσιμο του Sam. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος. Έχω συνηθίσει σε τέτοιους ρυθμούς εργασίας», είπε.

Πώς έμαθε λοιπόν ο τραγουδιστής για τον Harri, ο οποίος κατάγεται από ένα χωριό στην Κεράλα της Ινδίας; «Βρήκαν τα κομμάτια μου στο περιοδικό Perfect του Νοέμβριο», εξηγεί. Στην πραγματικότητα, τα φουσκωτά κουστούμια του Harri αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης μόδας στο London College of Fashion, το 2019. Στην συνέχεια του ζητήθηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα Newgen του British Fashion Council, για να βοηθήσει τους νέους σχεδιαστές. Μέχρι το 2023 τα εκκεντρικά φουσκωτά κουστούμια του είχαν γίνει viral.

Ενώ κάποιοι παρατήρησαν μια ομοιότητα ανάμεσα στο ντύσιμο του Smith και ένα από τα διάσημα σύνολα του David Bowie, ο Harri λέει ότι η έμπνευση στην πραγματικότητα προήλθε από το αγαπημένο του σκύλο. «Η ιδέα για τη δημιουργία προήλθε από τον σκύλο μου. Είναι ένα μικρό σκυλί – και το σκεπτικό είναι ότι κάπως έτσι με βλέπει από τη γωνία του, από το έδαφος κοιτώντας ψηλά».

Το σχέδιο που βασίζεται στην παραμορφωμένη οπτική ενός σκύλου για την μεγέθυνση των ποδιών και των χεριών του έχει διχάσει τις απόψεις, αλλά ο Harri λέει ότι δεν παίρνει καμία κριτική βαριά. «Δεν με ενοχλεί», λέει. «Το έχω συνηθίσει γιατί μια από τις πρώτες μου συλλογές έφερε παρόμοια αντίδραση. Είμαι παθιασμένος με το να φτιάχνω κάτι που κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται και να συζητούν».

Όλα τα σχέδια σε στυλ μπαλονιού είναι φτιαγμένα από λατέξ και ο Harri αποκαλύπτει ότι έχει μια δεύτερη δουλειά ως παραγωγός λατέξ. «Έχω μια μικρή φυτεία πίσω στην πόλη μου. Εγώ και ο πατέρας μου ασχολούμαστε με την καλλιέργεια λατέξ. Την πρώτη ύλη την εξάγουμε εδώ και γίνεται λατέξ. Χρησιμοποιείται για τόσα πράγματα». Λέει ότι χρειάστηκαν αρκετοί μήνες για να τελειοποιήσει την διαδικασία δημιουργίας σχεδίων από αυτό το υλικό. «Το μέρος από το οποίο κατάγομαι είναι ένα πολύ μικρό χωριό και εκεί δεν βλέπεις τα ρούχα ως δήλωση. Απλώς τα φοράς για πρακτικούς λόγους. Η Κεράλα είναι γνωστή για τους νοσοκόμους και τους γιατρούς και την πληροφορική… αλλά δεν ήμουν καλός σε αυτά. Άρα η μόδα ήταν η απόδρασή μου».

Αυτό που όλοι πραγματικά θέλουν να μάθουν είναι, πώς μπορείς να φορέσεις ένα ρούχο σαν του Smith; Ο Harri λέει ότι μπορείς είτε να το φορέσεις και μετά να το φουσκώσεις είτε να το φουσκώσεις πριν και μετά να το φορέσεις. Η επιλογή είναι δική σου.

Tags :

Μοιράσου το ...

Δείτε ακόμα ...

Nothing found!

It looks like nothing was found here!

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved