Κλείνει η εταιρία μόδας Forever 21 με 350 καταστήματα παγκοσμίως

POP UP TEAM
/
30 Σεπτεμβρίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Η εταιρία μόδας Forever 21 έχει υποβάλει αίτημα υπαγωγής στο κεφάλαιο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ. 

Η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει να «αποχωρήσει από τις περισσότερες διεθνείς αγορές στην Ασία και την Ευρώπη», αλλά να συνεχίσει να λειτουργεί στο Μεξικό και τη Λατινική Αμερική. Αυτό σημαίνει πως η Forever 21 θα κλείσει μέχρι και 350 καταστήματα παγκοσμίως, δήλωσε ένας εκπρόσωπος. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και 178 καταστήματα στις ΗΠΑ. 

Η κίνηση έρχεται καθώς οι παραδοσιακοί λιανοπωλητές συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στον αυξανόμενο ανταγωνισμό από online καταστήματα.

Η αίτηση στον πτωχευτικό κώδικα αναβάλλει τις υποχρεώσεις της αμερικανικής εταιρείας έναντι των πιστωτών της, δίνοντάς της τη δυνατότητα να αναδιοργανώσει τα χρέη της ή να πουλήσει τμήματα της επιχείρησης.

Ένας εκπρόσωπος της Forever 21 δήλωσε ότι αναμένει ότι θα μείνουν μεταξύ 450 και 500 καταστημάτων παγκοσμίως μετά από αυτή τη διαδικασία. Σήμερα η εταιρία έχει πάνω από 800 καταστήματα σε λειτουργία. Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια δήλωσε ότι έχει ζητήσει έγκριση να κλείσει 178 καταστήματα στις ΗΠΑ, αλλά παρείχε λίγες λεπτομέρειες για το μέλλον των καταστημάτων σε άλλες αγορές. Η Forever 21 διατηρεί κατάστημα και στην Αθήνα, στην οδό Ερμού. 

Η Forever 21 ιδρύθηκε το 1984 και πωλεί φθηνά, μοντέρνα ρούχα και αξεσουάρ. Βασικοί ανταγωνιστές τους είναι άλλα μεγάλα high-street brands όπως τα Zara και τα H&M.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved