Καλιφόρνια: η πρώτη πολιτεία στις ΗΠΑ που απαγόρευσε με νόμο τις πωλήσεις γούνας

POP UP TEAM
/
13 Οκτωβρίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Κάβιν Νιούσομ, υπέγραψε νέο νόμο για καθολική απαγόρευση των προϊόντων από γούνα.

Η Καλιφόρνια είναι η πρώτη Πολιτεία στις ΗΠΑ που εισάγει τέτοιο νόμο. Ο νόμος, που θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2023, απαγορεύει την πώληση και κατασκευή καινούργιων προϊόντων από γούνα. Η απαγόρευση δεν αφορά μεταχειρισμένες γούνες, σχετικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για θρησκευτικούς σκοπούς ή για παραδοσιακούς φυλετικούς, πολιτιστικούς και πνευματικούς σκοπούς από μέλη της φυλής των Ινδιάνων.

Πριν υπογραφεί σήμερα ο νόμος, πολλές πόλεις της Καλιφόρνια, ανάμεσά τους τα Μπέρκλεϊ, Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο και Δυτικό Χόλιγουντ, είχαν ήδη απαγορεύσει την πώληση και παραγωγή προϊόντων από γούνα.

«Η βιομηχανία της γούνας προκαλεί το μαρτύριο και τον θάνατο περισσότερων από 100 εκατ. ζώων παγκοσμίως κάθε χρόνο. Τα ζώα στις φάρμες αναγκάζονται να ζουν στριμωγμένα, σε κλουβιά με σύρματα, χωρίς την δυνατότητα αλληλεπίδρασης με το φυσικό περιβάλλον, πριν τελικά θανατωθούν με δηλητηριώδη αέρια ή ηλεκτροπληξία», ανέφερε η Humane Society of the United States, που χειροκρότησε την πρωτοβουλία της Καλιφόρνια.

 

Πηγή: Huffington Post,lifo

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved