Σάλος και μηνύσεις για τα ρατσιστικά σχόλια που δέχεται για την καταγωγή της η Μις Γαλλία

POP UP TEAM
/
27 Δεκεμβρίου, 2019

Το Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο των Οργανώσεων Μαύρων (CRAN) ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέθεσε μήνυση για τις ρατσιστικές δηλώσεις που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την εκλογή της Μις Γαλλία 2020, της Κλεμάνς Μποτινό από τη Γουαδελούπη.

Η αντιρατσιστική οργάνωση γνωστοποίησε με ένα δελτίο τύπου ότι κατέθεσε τη μήνυση στην εισαγγελία του Παρισιού.

«Καταθέτουμε μήνυση για ρατσιστικές δηλώσεις» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της οργάνωσης Γκισλέν Βεντέ.

Από την εκλογή της στα μέσα Δεκεμβρίου, η Κλεμάνς Μποτινό βρίσκεται στο στόχαστρο ρατσιστικών σχολίων από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με πρώτο το Twitter. Η οργάνωση CRAN κατήγγειλε επίσης τα πολυάριθμα tweets τη βραδιά του διαγωνισμού εναντίον της Μις Ιλ ντε Φρανς Εβλίν ντε Λαρισοντί, που κατάγεται από τη νήσο Ρεϊνιόν.

«Πρέπει να τιμωρηθούν αυτές οι δηλώσεις, είναι απαράδεκτες» είπε ο Βεντέ, που καταδίκασε την «αναποτελεσματικότητα» της πλατφόρμας Pharos, την οποία έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση στη μάχη κατά του μίσους στο Διαδίκτυο.

«Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τις αρχές, ούτε την κυβέρνηση, ούτε καν τη Μαρλέν Σιαπά (την υφυπουργό που είναι επιφορτισμένη με τη μάχη εναντίον των διακρίσεων), η οποία είναι συνήθως η πρώτη που βρίσκεται στις επάλξεις».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved