Πώς κατάφερε η Νταϊάνα να γίνει ένα από τα πιο σημαντικά fashion icons όλων των εποχών;

POP UP TEAM
/
4 Ιουνίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Το στιλ της είναι επίκαιρο και πολλά από τα looks της θα μπορούσαν κάλλιστα να φορεθούν ακόμα και σήμερα.

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν σίγουρα μία από τις πιο επιδραστικές φυσιογνωμίες του περασμένου αιώνα. Αγαπήθηκε όχι μόνο από τους Βρετανούς, αλλά από ολόκληρο τον πλανήτη και το όνομά της έγινε συνώνυμο με την ευγένεια, την καλοσύνη αλλά και το απαράμιλλο στιλ και φινέτσα.

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα κατάφερε να κάνει όλες τις γυναίκες να θέλουν να της μοιάσουν και επίσης κατάφερε να επιλέξει σύνολα που είναι επίκαιρα ακόμα και σήμερα, 21 χρόνια μετά το θάνατό της, που η μόδα έχει αλλάξει τελείως και οι ανάγκες των γυναικών σήμερα, ίσως δεν έχουν και τόσο μεγάλη σχέση με τις ανάγκες των γυναικών εκείνης της εποχής.

Πώς κατάφερε όμως να ασκήσει τόσο μεγάλη επιρροή στη μόδα και στο στιλ; Φυσικά όλα ξεκινούν από τον χαρακτήρα. Η Πριγκίπισσα Diana φρόντιζε από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο προσκήνιο, να έχει ένα χαμογελαστό πρόσωπο, μια ευγενική συμπεριφορά και να καταρρίψει πλήρως την εικόνα που είχε μέχρι τότε ο κόσμος για τους royals. Πριν τη Diana η βασιλική οικογένεια ήταν σαφώς πιο ψυχρή, κρατούσε σαφώς μεγαλύτερες αποστάσεις από το κοινό και σίγουρα δεν έδειχνε να έχει κανένα κοινό μαζί του. Η Lady D όμως φρόντισε από πολύ νωρίς να δείξει το ανθρώπινό πρόσωπό της, όντας πάντα πιο χαμογελαστή, ακολουθώντας πιστά τις τάσεις της μόδας -αδιαφορώντας πολλές φορές για το πρωτόκολλο- και έχοντας γενικότερα ένα προφίλ πολύ πιο προσιτό και ανθρώπινο.

fashiodian4

Φυσικά οι iconic εμφανίσεις της ήταν αμέτρητες. Ποιος μπορεί να ξεχάσει ας πούμε, το one shoulder φόρεμα με την υπογραφή Hachi που φόρεσε στο gala της National Gallery της Whashington το 1985; Ή μήπως το ασημί, πλισέ σύνολο με τους έντονους ώμους, του Bruce Oldfield, που φόρεσε στην πρεμιέρα της ταινίας A View to Kill, επίσης το 1985. Η λίστα φυσικά δεν τελειώνει με αυτά τα δύο φορέματα, και κορυφώνεται με το φημισμένο μαύρο φόρεμα της που έμεινε στην ιστορία ως το revenge dress. Το 1994, που όλος ο κόσμος μιλούσε για τις ερωτικές περιπέτειες του Κάρολου η Diana αποφάσισε να του δείξει τι χάνει. Έτσι λοιπόν επέλεξε ένα μαύρο, στενό, off the shoulder φόρεμα της Christina Stambolian (που μάλιστα έχει ελληνική καταγωγή) και εμφανίστηκε σε event που διοργάνωσε το Vanity Fair κλέβοντας πραγματικά την παράσταση. Μάλιστα επρόκειτο να φορέσει ένα φόρεμα Valentino, αλλά μια μέρα πριν το event ο Οίκος δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου σχετικά με αυτό, η Πριγκίπισσα θύμωσε και τελικά φόρεσε αυτό της άγνωστης τότε σχεδιάστριας. Η ψηλόλιγνη φιγούρα της που ήταν πραγματικά αψεγάδιαστη στα 32 της χρόνια, τονίστηκε τέλεια με αυτή της την ενδυματολογική επιλογή και φυσικά η εμφάνισή της σχολιάστηκε από τα Μέσα σε όλο τον κόσμο.

Γνωρίζοντας τη δύναμη της μόδας, αλλά και την επιρροή που είχε η ίδια στον κόσμο, δώρισε τρία χρόνια μετά 79 από τα αγαπημένα της φορέματα στον οίκο Christie’s, ο οποίος τα δημοπράτησε και συγκέντρωσε περίπου έξι εκατομμύρια δολάρια που τελικά πήραν οργανώσεις που ασχολούνταν με το AIDS και τον καρκίνο του μαστού.

Το μυστικό της Diana που τελικά λοιπόν την έκανε αξέχαστη αλλά παράλληλα κατάφερε να κάνει και το όνομά της συνώνυμο με το στιλ είναι ότι ο κόσμος μπόρεσε να ταυτιστεί μαζί της. Η εικόνα που έχτιζε δεν ήταν αυτή της απλησίαστης Πριγκίπισσας αλλά του κοριτσιού της διπλανής πόρτας, που μπορεί να παντρεύτηκε τον Πρίγκιπά της, αλλά στην πραγματικότητα παρέμεινε μία από εμάς. Έδειχνε τις αδυναμίες της, υπέκυπτε στα fashion πάθη της και έτσι όλες οι γυναίκες ήθελαν να είναι εκείνη.

Δες στο video μερικά από τα outfits της Diana που έμειναν στην ιστορία.

http://youtu.be/vTOSb_EdBEY

 

Mε πληροφορίες από The Toc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved