Η Άσλει Γκράχαμ ποζάρει ολόγυμνη με όλα της τα «ψεγάδια» και είναι υπέροχη.

Είναι όμορφη, εντυπωσιακή, ακομπλεξάριστη και τα τελευταία χρόνια έχει φέρει έναν νέο φρέσκο αέρα στον όρο plus size. Είναι η Άσλει Γκράχαμ, το πρώτο plus size μοντέλο που πόζαρε στο εξώφυλλο του περίφημου «Sports Illustrated», ανατρέποντας στερεότυπα και καθιστώντας σαφές, ότι η ομορφιά, το sex appeal και η αυτοπεποίθηση ουδεμία σχέση έχουν με αυτό που δείχνει η ζυγαριά. Η Άσλει τα τελευταία χρόνια, αγωνίζεται με σθένος υπέρ του body positivity προκειμένου κάθε γυναίκα – και κάθε άνθρωπος βασικά – να αγαπήσει πραγματικά το σώμα του και να δεχτεί τον εαυτό του όπως ακριβώς είναι: Μοναδικός, πανέμορφος με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που ο καθένας παρουσιάζει.

Από το 2019 και μετά, όταν και έγινε μητέρα για πρώτη φορά, ο αγώνας της, απέκτησε διπλό σκοπό: Όχι μόνο μάχεται για την κατάργηση των διακρίσεων και του μπούλινγκ, αλλά στηρίζει τις νέες μητέρες και τις αλλαγές στο σώμα τους με κάθε τρόπο, μιας και γνωρίζει από πρώτο χέρι, τι μπορεί να κάνει η εγκυμοσύνη αλλά και η περίοδος της λοχείας στην ψυχολογία μιας μητέρας.

Φωτογραφίες με ραγάδες, κυτταρίτιδα, περιττά κιλά. Για την Άσλει τίποτα δεν είναι «άσχημο» ή «αντιαισθητικό» εφόσον δείχνει την αλήθεια. Και αυτός είναι ο σκοπός της. Να δείξει τα αληθινά σώματα αληθινών ανθρώπων εκεί έξω, οι οποίοι είναι ευτυχισμένοι με τα σημάδια και τις ραγάδες τους.

«Όσο ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να φορούν λιγότερα ρούχα και να δείχνουν περισσότερο το σώμα τους. Εύχομαι οι φωτογραφίες στις οποίες έχουν ταγκάρει, μαζί με τόσα πανέμορφα κορμιά, να σου δώσει το κίνητρο να αγαπήσεις το σώμα σας. Πίστεψέ με όταν σου λέω ότι το σώμα σου είναι όμορφο, και ξέρω ότι είναι πολύ εύκολο να λες στον εαυτό σου ότι δεν είσαι αρκετά καλή, ή αρκετά σέξι, ή αψεγάδιαστη ώστε να φορέσεις ένα κοντό μπλουζάκι ή ένα μαγιό, αλλά ο καιρός εκεί έξω είναι καυτός, και ακριβώς αυτό είσαι κι εσύ. Μην αφήσεις το μυαλό σου να σε εμποδίσει από το να απολαύσεις τη ζωή στο έπακρον (και θυμίσου να λες σ’ αγαπώ στον εαυτό σου κάθε μέρα)», έγραψε.