Η αξία της Rihanna φτάνει πλέον τα 1,7 δισ. δολ. όπως εκτιμά το Forbes. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της έρχεται από την αξία της σειράς προϊόντων Fenty Beauty.

Όταν η Robyn Fenty, γνωστή παγκοσμίως με το όνομα Rihanna, ξεκίνησε τη σειρά προϊόντων ομορφιάς Fenty Beauty το 2017, επεδίωκε να δημιουργήσει μια εταιρεία καλλυντικών που θα έκανε "τις γυναίκες παντού να [αισθάνονται] ότι κάπου ανήκουν". Μια πιθανώς ακούσια συνέπεια: η σειρά την βοήθησε να μπει σε ένα από τα πιο κλειστά κλαμπ του πλανήτη: αυτό των δισεκατομμυριούχων.

Η αξία της Rihanna φτάνει πλέον τα 1,7 δισ. δολ. όπως εκτιμά το Forbes - κάτι που την καθιστά την πιο πλούσια γυναίκα μουσικό στον κόσμο και δεύτερη μόνο πίσω από την Oprah Winfrey στον κλάδο της ψυχαγωγίας.

Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της (περίπου 1,4 δισ. όπως εκτιμά το Forbes) έρχεται από την αξία της σειράς προϊόντων Fenty Beauty, στην οποία κατέχει το 50% όπως επιβεβαιώνει πλέον το Forbes. Το μεγαλύτερο μέρος από το υπόλοιπο έρχεται από το μερίδιο που έχει στην εταιρεία εσωρούχων, Savage x Fenty, αξίας $270 εκατ. σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes και από τα κέρδη της από την καριέρα της ως μουσικός και ηθοποιός κορυφαίων επιτυχιών.

Αν και η γεννημένη στα νησιά Μπαρµπάντος Rihanna δεν είναι η μόνη διάσημη που έχει εκμεταλλευτεί την παρουσία της στα κοινωνικά δίκτυα - έχει 101 ακόλουθους στο Instagram και 102,5 εκατ. στο Twitter - για να χτίσει μια σειρά ομορφιάς, είναι η πιο επιτυχημένη επιχειρηματίας στον συγκεκριμένο κλάδο.

Η Fenty Beauty, κοινοπραξία 50-50 με τον γαλλικό κολοσσό ειδών πολυτελείας LVMH (του Bernard Arnault, που είναι ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο), ξεκίνησε το 2017 με στόχο την ενσωμάτωση.

Τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα online και στα καταστήματα Sephora, τα οποία επίσης ανήκουν στον όμιλο LVMH, και έγιναν αμέσως δημοφιλή. Μέχρι το 2018, το πρώτο πλήρες ημερολογιακό έτος, η σειρά έφερνε ετήσια έσοδα πάνω από $550 εκατ. σύμφωνα με την LVMH, ξεπερνώντας άλλες σειρές που ξεκίνησαν διασημότητες όπως η Kylie Jenner, η Kim Kardashian και η Jessica Alba.