Ούμα Θέρμαν: “Έκανα άμβλωση όταν ήμουν έφηβη – Ένιωσα ότι αξίζω τον πόνο”

POP UP TEAM
/
23 Σεπτεμβρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

“Πονούσα τρομερά, αλλά δεν παραπονιόμουν, πίστευα ότι αξίζω τον πόνο” αναφέρει η Ούμα Θέρμαν.

Η Ούμα Θέρμαν μοιράστηκε για πρώτη φορά μια πολύ προσωπική εμπειρία της για να καταδικάσει τον αμφιλεγόμενο νόμο του Τέξας για τις αμβλώσεις.

Σε ένα συναισθηματικό άρθρο που δημοσιεύτηκε από την Washington Post, η ηθοποιός, αποκάλυψε “το πιο σκοτεινό μυστικό της”, ότι έκανε έκτρωση στα τέλη της εφηβείας της.

“Ξεκίνησα την καριέρα μου ως ηθοποιός στα 15 μου, δουλεύοντας σε ένα περιβάλλον όπου ήμουν συχνά το μόνο παιδί στο δωμάτιο”, έγραψε.

“Στα τέλη της εφηβείας μου, έμεινα έγκυος κατά λάθος από έναν πολύ μεγαλύτερο άνδρα. Ζούσα στην Ευρώπη, μακριά από την οικογένειά μου, και επρόκειτο να ξεκινήσω δουλειά. Δυσκολεύτηκα να αποφασίσω τι θα κάνω”.

Το θέμα της εγκυμοσύνης το συζήτησε με τους γονείς της λέγοντάς τους ότι η σχέση αυτή δεν θα μπορούσε να είναι βιώσιμη. Μάλιστα εκείνη την εποχή η μητέρα της ήταν “βαριά άρρωστη” και ο πατέρας της ήταν αντίθετος στο να μεγαλώσει όντας έφηβη μόνη της ένα παιδί.

“Αποφασίσαμε ως οικογένεια ότι ο τερματισμός της εγκυμοσύνης ήταν η “πιο σωστή επιλογή, η καρδιά μου όμως έγινε χίλια κομμάτια” πρόσθεσε.

Όταν ήρθε η ώρα, ανέφερε ότι πήγε σε ιατρείο στην Κολωνία της Γερμανίας, για να κάνει την άμβλωση.

“Πονούσα τρομερά, αλλά δεν παραπονιόμουν”, θυμάται. “Είχα εσωτερικεύσει τόσο μεγάλη ντροπή που ένιωσα ότι αξίζω τον πόνο”.

Σήμερα, η Θέρμαν έχει τρία παιδιά, τις κόρες της Μάγια, 23 ετών και Λούνα, 9 ετών και τον γιο της Λέβον Ρόαν, 19 ετών, τους οποίους χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη “υπερηφάνεια και χαρά” της.

Ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου
“Η άμβλωση που έκανα ως έφηβη ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου, που μου προκάλεσε στεναχώρια τότε και με στεναχωρεί ακόμη και σήμερα, αλλά ήταν το μονοπάτι για να ζήσω μια ζωή γεμάτη χαρά και αγάπη. Επιλέγοντας να μην κρατήσω αυτό το μωρό, είχα την επιλογή να μεγαλώσω και να γίνω η μητέρα που ήθελα και έπρεπε να γίνω.

Μιλώντας για την απόφασή της να μιλήσει ανοιχτά για το σκοτεινό μυστικό της, η Θέρμαν εξήγησε ότι ελπίζει ότι “θα λάμψει λίγο φως, και θα φτάσει σε γυναίκες και κορίτσια που μπορεί να ντρέπονται επειδή δεν μπορούν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και να αποφασίσουν μόνες τους”.

Η ηθοποιός χαρακτήρισε τον νόμο του Τέξας κατά των αμβλώσεων “κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις Αμερικανίδες”, λέγοντας πως αυτός ο νόμος αποτελεί ακόμη ένα εργαλείο διακρίσεων σε βάρος των οικονομικά μειονεκτούντων.

Η Θέρμαν κατέληξε:

“Σε όλες σας – σε γυναίκες και κορίτσια του Τέξας, που φοβάστε, σε όλες τις γυναίκες που αγανακτούν και σε όλες εσας που νιώθετε ευάλωτες και σας κάνουν να ντρέπεστε επειδή έχετε μήτρα λέω: Σε βλέπω. Έχε κουράγιο. Είσαι όμορφη. Μου θυμίζεις τις κόρες μου “.

 

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved