Την πρώτη της επίσημη εμφάνιση μετά τη γέννηση του γιου τους ‘Αρτσι, έκανε η Μέγκαν, η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, συνοδεύοντας αρκετά μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στο μπαλκόνι των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ σήμερα, με την ευκαιρία των εορτασμών για τα 93α γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Χαμογελαστή και ντυμένη στα μπλε μαρίν με ασορτί καπέλο, η δούκισσα του Σάσεξ μετακινήθηκε με άμαξα μαζί με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Χάρι, τη δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα και τη δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ, στο κέντρο του Λονδίνο για να παραστεί στην τελετή «Trooping the colour» όπως ονομάζεται και συνιστά μια απόδοση χαιρετισμού στη σημαία. Η τελετή αυτή έλκει την καταγωγή της στις προετοιμασίες του πολέμου, όπου όλες οι σημαίες υψώνονταν σε εμφανή σημεία ώστε οι στρατιώτες να τις αναγνωρίζουν μέσα στη σύγχυση των μαχών.

190508141944 01 royal baby exlarge 169

Η Μέγκαν στη συνέχεια συνόδευσε τη βασίλισσα και τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως τον κόμη και την κόμισσα του Ουέσεξ και τα παιδιά τους, για να παρακολουθήσουν τη στρατιωτική παρέλαση, στην οποία μετείχαν περισσότεροι από 1.400 στρατιώτες.

Αυτό είναι το πρώτο επίσημο καθήκον της 37χρονης Μέγκαν από τότε που γέννησε τον ‘Αρτσι, στις 6 Μαΐου. Η Αμερικανίδα πρώην ηθοποιός δεν συνάντησε τον συμπατριώτη της, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Βρετανία από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη.

190508142426 05 royal baby exlarge 169

Γεννημένη στις 21 Απριλίου του 1926, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ συνηθίζει να γιορτάζει τα γενέθλιά της δύο φορές τον χρόνο: ανήμερα σε στενό οικογενειακό κύκλο και κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιείται τον Ιούνιο, σύμφωνα με μια παμπάλαια παράδοση ώστε οι εορτασμοί να μην απειλούνται από τα καπρίτσια του καιρού.

Η τελετή Trooping the Colour πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1820 για να τιμήσει τα γενέθλια του μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου, εκτός από περιόδους κακοκαιρίας, εθνικού πένθους ή εκτάκτων περιστάσεων.

190508160044 12 royal baby exlarge 169

Η Ελισάβετ έχει παραστεί σε κάθε Trooping the Colour από την έναρξη της βασιλείας της το 1952, με εξαίρεση ωστόσο μια χρονιά εξαιτίας μιας απεργίας των σιδηροδρομικών υπαλλήλων (το 1955).