Η μεγάλη ανησυχία και η συγκινητική δήλωση της Αντζελίνας Τζολί: Τι φοβάται η διάσημη ηθοποιός

POP UP TEAM
/
16 Απριλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θέλησης της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντζελίνα Τζολί, έχει ένα σημαντικό μήνυμα για όλους τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε. Και φαίνεται πολύ ανήσυχη για την ψυχική και σωματική υγεία όλων αλλά κυρίως των παιδιών. Μάλιστα, φοβάται ότι πολλά παιδιά ίσως βιώνουν άσχημες καταστάσεις στο σπίτι τους εν μέσω εγκλεισμού και προτρέπει όλους τα τα προσέξουμε.

Στη δήλωσή της, η Τζολί μας προτρέπει όλους να προσέξουμε ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού μας λόγω του κορονοϊού.

“Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να το κάνουμε αυτό”, είπε στο περιοδικό Time. “Να αγαπήσουμε ο ένας τον άλλον, να νοιαστούμε ο ένας για τον άλλο. Να είστε εκεί, να είστε σαν μια ομάδα υποστήριξης, να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, είτε είστε δάσκαλος είτε φίλος.”

Μάλιστα, η Τζολί συμβουλεύει να προσέξουμε ιδιαιτέρως τα παιδιά, τονίζοντας:

“Από τους πολλούς τρόπους που η πανδημία μας κάνει να ξανασκεφτούμε τον ανθρωπισμό μας, κανένας δεν είναι πιο σημαντικός από την προστασία των παιδιών. Μπορεί να μην είναι τόσο ευαίσθητα στον ιό όπως και άλλες ομάδες, αλλά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις πολλές δευτερεύουσες επιπτώσεις της πανδημίας στην κοινωνία”.

“Ακόμα κι αν είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλο λόγω της καραντίνας, μπορούμε να επικοινωνούμε με την οικογένεια ή τους φίλους μας, ιδιαίτερα ανθρώπους που ίσως είναι περισσότερο ευάλωτοι. Μπορούμε να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα σημάδια του στρες και της ενδοοικογενειακής βίας και να ξέρουμε τι να προσέξουμε και πόσο σοβαρά πρέπει να πάρουμε το κάθε τι που μας συμβαίνει και να απευθυνθούμε στα τοπικά καταφύγια ενδοοικογενειακής βίας”.

Παράλληλα, η Τζολί έκανε αναφορά σε φορείς που μπορεί κανείς να απευθυνθεί όποιος βιώνει κακοποίηση στο σπίτι μεταξύ των οποίων δίκτυα υποστήριξης παιδιών που υφίστανται βία.

“Λέγεται συχνά ότι χρειάζεται ένα χωριό για να μεγαλώσει ένα παιδί”, πρόσθεσε επικαλούμενη μια αφρικανική παροιμία που σημαίνει ότι χρειάζεται η συμβολή μιας ολόκληρης κοινότητας ανθρώπων για να μεγαλώσουν τα παιδιά σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον.

“Θα χρειαστεί η προσπάθεια ολόκληρης της χώρας μας για να δώσει στα παιδιά την προστασία και τη φροντίδα που τους αξίζει”, κατέληξε.

 

Με πληροφορίες από το thetoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved