Ποιά ελληνική παραλία ανήκει στις 10 καλύτερες στον κόσμο για το 2024;

©Unsplash/leon-rohrwild
POP UP TEAM
/
23 Μαΐου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Η Banana Boat, όπως κάθε χρόνο, διεξάγει και παρουσιάζει τα The World’s 50 Best Beaches.

Η εταιρεία προσκαλεί κάθε χρόνο χιλιάδες ταξιδιωτικούς επαγγελματίες να απαντήσουν σε ερωτήσεις που σχετίζονται με το πόσο μοναδικό και ιδιαίτερο είναι το κάθε φυσικό τοπίο, κατά πόσο η θάλασσα είναι απάνεμη και ενδείκνυται για κολύμπι, και αν η παραλία είναι δημοφιλής με πολύ κόσμο ή πιο απομονωμένη που τη γνωρίζουν ελάχιστοι.

Το Forbes δημοσιεύει την πρώτη καλύτερη 10άδα. Στο πρώτη θέση λοιπόν συναντάμε το Trunk Bay, έναν κόλπο που ταυτόχρονα, είναι και παραλία και βρίσκεται στο St. John στις Παρθένες Νήσους των Ηνωμένων Πολιτειών – ανήκει μάλιστα στο Εθνικό Πάρκο των Παρθένων Νήσων.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kristin✨ (@kajacana)


H παραλία Trunk Bay είναι προφυλαγμένη από τις καιρικές συνθήκες, έχει ήρεμα, διαυγή γαλαζοπράσινα νερά, ιδανικά για κολύμπι και έναν βυθό γεμάτο πολύχρωμα μικρά ψάρια, που κατοικούν στους υφάλους, ενώ περιβάλλεται από ένα καταπράσινο τοπίο.

Την πρώτη 5άδα συμπληρώνουν οι παραλίες: Cala Mariolu στη Σαρδηνία της Ιταλίας, Meads Bay στο νησί Ανγκουίλα (είναι βρετανικό υπερπόντιο έδαφος), Entalula Beach στις Φιλιππίνες και η ελληνική παραλία Βουτούμι που βρίσκεται στους στους Αντίπαξους.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cleo (@cleojoosen)

Η παραλία Βουτούμι στους Αντίπαξους καταλαμβάνει την 5η θέση. Έχει λευκή άμμο, τιρκουάζ νερά, βραχώδεις σχηματισμούς και κυπαρίσσια και είναι προσβάσιμη μόνο με καραβάκι.

Από εκεί και πέρα, το Top10 διαμορφώνεται ως εξής:

6. Turquoise Bay, Αυστραλία

7. Pink Beach, Ινδονησία

8. Anse Georgette, Σεϊχέλες

9. Green Lagoon, Γαλλική Πολυνησία

10. Horse Shoe Island, Μιανμάρ

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στη συνολική λίστα με τις 50 παραλίες υπάρχει μία ακόμα ελληνική: η Φτέρη στην Κεφαλλονιά, που είναι επίσης προσβάσιμο με πλοίο και είναι ένας όρμος με έντονα γαλάζια νερά και λευκά βράχια.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved