Μπάσκετ: Η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες μετά από 16 χρόνια

ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISS
POP UP TEAM
/
8 Ιουλίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Μετά από 16 χρόνια η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ κατάφερε να κερδίσει το πολυπόθητο εισιτήριο για τους ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι. Η τελευταία φορά που η χώρα μας βρέθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν στο Πεκίνο το 2008.  

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ξεπέρασε το εμπόδιο της Κροατίας στον τελικό του Προολυμπιακού του Πειραιά και θα ταξιδέψει σε λίγες ημέρες στο Παρίσι για να συμμετάσχει για 4η φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2024 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΕΛΛΑΔΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Φυσικά κανείς από τους παίκτες που είναι στο ρόστερ της Ελλάδας δεν έχει συμμετάσχει ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η τελευταία συμμετοχή της Ελλάδας ήταν το 2008 στο Πεκίνο. Τότε προπονητής της ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Βασίλης Σπανούλης ήταν παίκτης της ομάδας. Η Ελλάδα είχε τερματίσει στην 5η θέση όπως και το 2004 στην Αθήνα, όπου είχε περάσει ως οικοδέσποινα.

Το 1996 στην Ατλάντα η Ελλάδα ήταν επίσης 5η. Είχε κερδίσει την Βραζιλία στον αγώνα κατάταξης που ήταν ο τελευταίος του Παναγιώτη Γιαννάκη με τη γαλανόλευκη.

Το 1952 η εθνική ομάδα ταξίδεψε στο Ελσίνκι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά δεν πέρασε από τα προκριματικά (17η θέση).

Το τρίποντο του Γιάννη Αντετοκούνμπο περίπου ένα λεπτό πριν το φινάλε του αγώνα ήταν η αφορμή να ξεσπάσει ένα ξέφρενο πάρτυ στο ΣΕΦ.

Κι όταν το ματς τελείωσε, αφού αγκάλιασε τους συμπαίκτες του έναν προς έναν κατευθύνθηκε στην κερκίδα εκεί όπου βρισκόταν η οικογένεια του… Κι επέστρεψε στο παρκέ έχοντας μαζί τους δύο γιους του, που ήταν ντυμένοι στα γαλανόλευκα.

Μάλιστα ο Greek Freak δεν μπόρεσε να κρύψει τα δάκρυά του όταν ο κόσμος στο ΣΕΦ έλεγε ρυθμικά το όνομά του. Ο Γιάννης ψηφίστηκε MVP στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ.

À tout à l’heure!

Tags :

Μοιράσου το ...

Τα δημοφιλή της εβδομάδας