Παραπλάνησε και "χρέωσε" πολλούς followers της - Την πήγαν στα δικαστήρια.

Αν και στη συνέχεια το κατέβασε, δεν κατάφερε να σώσει 90.000 δολάρια για ένα post στο Instagram.

Ήταν το 2017 όταν η Κένταλ Τζένερ ανέβασε ένα ποστ στο instagram, μέσω του οποίου έκανε προώθηση του Fyre Festival.

Η Τζένερ, ήταν μεταξύ πολλών διασημοτήτων που δημοσίευσε post για την ψευδή μουσική εκδήλωση και πληρώθηκε αδρά για να προωθήσει το φεστιβάλ, λαμβάνοντας 275.000 δολάρια.

Ένας από εκείνους που εξαπατήθηκαν από το φεστιβάλ που δεν έγινε ποτέ, της έκανε μήνυση για το γεγονός ότι όχι μόνο δεν αποκάλυψε ότι είχε πληρωθεί για να διαφημίσει το φεστιβάλ, αλλά τους παραπλάνησε κάνοντάς τους να πιστέψουν ότι θα ήταν "ήταν ένα πολυτελές φεστιβάλ, γεμάτο με διάσημα μοντέλα και A-list καλλιτέχνες, σε ένα εξωτικό ιδιωτικό νησί με γαστρονομικές εμπειρίες πρώτης κατηγορίας και πολυτελή ατμόσφαιρα".
Η Τζένερ δημοσίευσε το post στο Instagram, για να προμοτάρει την εταιρεία "G.O.O.D Music Family" του Kanye West, ο οποίος υποτίθεται ότι θα εμφανιζόταν στο εν λόγω φεστιβάλ, γράφοντας:

"Χρησιμοποιήστε τον κωδικό μου KJONFYRE για τις επόμενες 24 ώρες για να μπείτε στη λίστα του after party στο Fyre Cay".

 tjener1

Στη συνέχεια το ποστ διαγράφηκε, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει..

Τα εισιτήρια για το φεστιβάλ που ήταν να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2017 στις Μπαχάμες, κόστιζαν έως και 100.000 $!

Ωστόσο, όταν οι παρευρισκόμενοι έφτασαν στο νησί, συνειδητοποίησαν γρήγορα ότι η εκδήλωση δεν είχε καμία σχέση με αυτό που διαφήμιζαν.

Οι επενδυτές που εξαπατήθηκαν κατευθύνθηκαν στα δικαστήρια, ενώ το Φεστιβάλ κατέθεσε αίτηση χρεοκοπίας.

Η Τζένερ συμφώνησε να καταθέσει το ποσό των 90.000 δολαρίων που της εκδικάστηκε ως αποζημίωση.

Τον Μάρτιο του 2018 ο Billy McFarland καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης, για την εμπλοκή του στην απάτη του εν λόγω φεστιβάλ.

Με πληροφορίες από TheToc