Woody Allen : «Έγινε της μόδας να με κατηγορούν οι ηθοποιοί» – Στην αντεπίθεση ο διάσημος σκηνοθέτης

POP UP TEAM
/
30 Μαΐου, 2020

Στη συνέντευξη του που δημοσιεύεται στον Guardian, ο Γούντι Άλεν σχολιάζει τη στάση κάποιων ηθοποιών που συνεργάστηκε πρόσφατα, όπως η Ρεμπέκα Χολ και ο Τιμοτέ Σαλαμέ οι οποίοι δήλωσαν ότι μετάνιωσαν για τη συνεργασία, μετά τις γνωστές κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση. 

Είναι 84 χρονών και το «Μια Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη» είναι η 48η ταινία του. Έχει ολοκληρώσει ήδη την 49η και αν δεν προέκυπτε η λαίλαπα του κωρονοϊού το καλοκαίρι θα ξεκινούσε τα γυρίσματα της 50ής του. Ωστόσο, οι κατηγορίες της Μία Φάροου ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τη θετή τους κόρη Ντίλαν αλλά και η δημόσια τοποθέτηση της ίδιας κατά του μεγάλου δημιουργού τον οποίο περιγράφει ως πατέρα-τέρας γνωρίζει ότι θα τον ακολουθούν μια ζωή.

«Πίστευα ότι ο κόσμος θα καταλάβαινε αμέσως ότι η υπόθεση αυτή είναι για γέλια και από την πρώτη μέρα δεν την πήρα ποτέ πραγματικά στα σοβαρά. Δηλαδή, είναι κάτι παρόμοιο με το να με κατηγορούν ότι δολοφόνησα έξι άτομα με πολυβόλο», δηλώνει ο δημοφιλής σκηνοθέτης, σεναριογράφος, μουσικός και συγγραφέας στη συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

Και δεν θα μπορούσε να παραλείψει μια απάντηση σε όσους ηθοποιούς με τους οποίους είχε συνεργαστεί στο παρελθόν άρχισαν να τον αποκηρύσσουν ο ένας μετά τον άλλον -ανάμεσά τους οι Μίρα Σορβίνο που βραβεύτηκε με Όσκαρ για την «Ακαταμάχητη Αφροδίτη», Γκρέτα Γκέργουιγκ («Στη Ρώμη με Αγάπη»), Κόλιν Φερθ («Μαγεία στο σεληνόφως») και Ρεμπέκα Χολ («Βίκι Κριστίνα Μπαρτσελόνα», «Μια Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη»): «Είναι χαζό. Οι ηθοποιοί δεν έχουν ιδέα για τα γεγονότα και σπεύδουν να πάρουν δημοσίως μια θέση εκ του ασφαλούς που τους εξυπηρετεί. Υπάρχει κάποιος στον κόσμο που να μην είναι κατά της παιδικής κακοποίησης; Έτσι είναι οι ηθοποιοί, και το να με αποκηρύσσουν έγινε μόδα, όπως ξαφνικά όλοι τρώνε κέιλ».

Ολα ξεκίνησαν το 1992 όταν αποκαλύφθηκε πως ο τότε 57χρονος Γούντι Άλεν διατηρούσε ερωτική σχέση με τη θετή κόρη της συντρόφου του Μία Φάροου, Σουν-Γι Πρεβίν, 21 χρονών. Το πρωτοφανές ακόμα και για το Χόλιγουντ σκάνδαλο διαδέχτηκε ένα εξίσου επεισοδιακό διαζύγιο με τη Μία Φάροου στη διάρκεια του οποίου η αμερικανίδα ηθοποιός και πρώην μούσα του κατηγόρησε τον Άλεν ότι έχει κακοποιήσει σεξουαλικά τη θετή τους κόρη Ντίλαν, 7 ετών. Το δικαστήριο ερεύνησε τις κατηγορίες αλλά ο ευφυής καλλιτέχνης δεν καταδικάστηκε ποτέ και από την πρώτη στιγμή διακηρύττει την αθωότητά του.

dylan farrow woody allen 

Το 2014 η ίδια η Ντίλαν Φάροου τον κατήγγειλε με ανοιχτή επιστολή της που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα των «New York Times» για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 7 ετών. Οι κατηγορίες επέστρεψαν πρόσφατα στην επικαιρότητα με τη γιγάντωση του κινήματος #MeToo, όταν ο δημοσιογράφος Ρόναν Φάροου, θετός γιος του Γούντι και της Μία, έσπευσε να υποστηρίξει δημοσίως τους ισχυρισμούς της αδερφής και της μητέρας του αναζωπυρώνοντας το κακό κλίμα εναντίον του Γούντι Άλεν.

Αυτή την εποχή ο ακούραστος και πιο αμφιλεγόμενος από ποτέ δημιουργός προωθεί την αυτοβιογραφία του «Apropos of Nothing» η οποία με το βαρύ σύννεφο της κακοποίησης να αιωρείται από πάνω της πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να βρεθεί οίκος που θα αναλάμβανε την έκδοσή της. «Έτσι έχουν τα πράγματα και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίσω να δουλεύω ασταμάτητα ελπίζοντας πως κάποια στιγμή ο κόσμος θα λογικευτεί. Αλλά αν δεν, δεν. Υπάρχουν πολλές αδικίες στον κόσμο πολύ χειρότερες από αυτή. Οπότε το συνηθίζεις» πιστεύει ο ίδιος.

 

Με πληροφορίες από Guardian

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved