Μέγκαν Μαρκλ για Φλόιντ: Δεν μίλησα μέχρι τώρα γιατί ήμουν αγχωμένη και φοβόμουν μήπως πω κάτι λάθος

POP UP TEAM
/
4 Ιουνίου, 2020

Το συναισθηματικό μήνυμά της για όλα όσα γίνονται στην Αμερική μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και οι προσωπικές της αναμνήσεις από παρόμοια περιστατικά.

 Η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε σήμερα το δικό της μήνυμα κατά του ρατσισμού. Ως μιγάδα η ίδια έχει υποστεί ρατσισμό στη ζωή της και οι φαν της περίμεναν τη δήλωσή της.

Την ώρα που πολλοί αναρωτιούνταν γιατί δεν είχε εκφράσει μέχρι σήμερα άποψη σχετικά με το θέμα η ίδια μίλησε και εξήγησε τον λόγο που δεν το έκανε μέχρι τώρα: γιατί φοβόταν μήπως πει κάτι λάθος και επειδή ήταν αγχωμένη και εκνευρισμένη. Ωστόσο εξήγησε οτι το μόνο λάθος που μπορείς να πεις, είναι να μην πεις τίποτα.

megfloyd

Στο μήνυμα αυτό το οποίο έστειλε στην τάξη αποφοίτων του σχολείου όπου πήγαινε η ίδια, το Immaculate Heart High School στο Los Angeles, χαρακτηρίζει αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ “απολύτως καταστροφικό” προσθέτοντας πως “Το μόνο λάθος πράγμα να πει κανείς είναι να μην πει τίποτα”.

Η αμερικανίδα ηθοποιός φοίτησε στο συγκεκριμένο σχολείο από την ηλικία των 11 μέχρι τα 18 της, και ανέφερε τα ονόματα κι άλλων Αφρο Αμερικανών που σκοτώθηκαν από την αστυνομία τα τελευταία χρόνια.

Αρχικά μίλησε για τις δικές της αναμνήσεις που έχει από παρόμοια περιστατικά ως παιδί, τονίζοντας ότι αυτές οι αναμνήσεις δεν φεύγουν ποτέ από το μυαλό της.

“Δεν μπορώ να πιστέψω ότι εσείς θα έχετε τις ίδιες περίπου εμπειρίες σε αυτή την ηλικία. Ζητώ συγγνώμη που δεν κάναμε τον κόσμο το μέρος που θα αξίζατε να βρίσκεστε.

Ακόμα θυμάμαι από τότε, πώς οι άνθρωποι ενώνονταν σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις. Κάτι που βλέπουμε και τώρα.

Ξέρω ότι αυτή δεν θα είναι η αποφοίτηση που φανταζόσασταν. Αλλά πρέπει να το δούμε όλο αυτό όχι ως το τέλος αλλά την αρχή και την ευκαιρία να ενεργοποιήσετε όλα αυτά που έχετε μάθει όλα αυτά τα χρόνια.

“Δεν ήμουν σίγουρη για το τι θα μπορούσα να σας πω. Ήθελα να πω το σωστό και ήμουν πολύ αγχωμένη σχετικά με τις λέξεις που θα επέλεγα. Αλλά συνειδητοποίησα πως το μόνο λάθος πράγμα που θα μπορούσα να πω είναι να μην πω τίποτα. Επειδή η ζωή του Τζορτζ Φλόιντ έχει σημασία όπως και η ζωή της Μπριόνα Τέιλορ και η ζωή του Φιλάντο Καστίγιε και η ζωή του Ταμίρ Ράις. Όλες αυτές οι ζωές έχουν σημασία, όπως και όλων των άλλων ανθρώπων των οποίων τα ονόματα γνωρίζουμε και άλλων που δεν γνωρίζουμε”.

Δείτε παρακάτω ένα απόσπασμα από το βίντεο της Μέγκαν Μαρκλ για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

http://youtu.be/T7fQyAN5Mx0

 

Με πληροφορίες από The Toc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved