Το 1997 δύο από τους πιο όμορφους και εμβληματικούς ηθοποιούς ολόκληρων των 90's γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας επιστημονικής φαντασίας, Gattaga. Η Ούμα Θέρμαν και ο Ίθαν Χοκ δούλεψαν μαζί υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Άντριου Νίκολ και ένας μεγάλος έρωτας γεννήθηκε.

Το ζευγάρι, το οποίο έγινε σε χρόνο μηδέν talk of the town και τράβηξε πάνω του όλα τα φλας των παπαράτσι παντρεύτηκε μόλις έναν χρόνο μετά και απέκτησε δύο παιδιά, τη Μάγια και τον Λεβόν. Όμως μετά από περίπου 5 χρόνια κοινής, συζυγικής ζωής τα πρώτα, πολύ σοβαρά προβλήματα στον γάμο τους άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους. Ο χωρισμός έμοιαζε προδιαγεγραμμένος ήδη από το 2003, αλλά το ζευγάρι πήρε οριστικά διαζύγιο το 2005. Τότε, η Ούμα Θέρμαν είχε κάνει μία συγκινητική εξομολόγηση στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ, μιλώντας για τους λόγους που αυτός ο γάμος δεν κατάφερε να επιβιώσει.

«Είναι πάρα πολύ σκληρό γιατί τη μία στιγμή είστε οικογένεια με τον άλλο και μετά, τελείως ξαφνικά, δεν είστε πια,» είχε πει, βουρκωμένη η διάσημη ηθοποιός. Η Θέρμαν προσπάθησε να αναφέρθει με όση περισσότερη ειλικρίνεια μπορούσε στους λόγους που την οδήγησαν να χωρίσει με τον συζυγό της, λέγοντας ότι όταν έχεις παιδιά τα πράγματα αυτομάτως γίνονται τρομερά δύσκολα.

«Όταν έχεις δύο παιδιά οι προτεραιότητες σου αλλάζουν εντελώς, είναι πολύ δύσκολο. Εγώ δεν δούλεψα πολύ ανάμεσα στις δύο γέννες μου, κάτι που μας προσέφερε πάρα πολύ μεγάλη σταθερότητα. Αλλά επέστρεψα στη δουλειά όταν ο γιος μου ήταν πολύ μικρός. Και τότε άρχισαν τα σοβαρά προβλήματα, γιατί μιλάμε για μία υπερβολικά απαιτητική δουλειά. Υποθέτω ότι πρέπει να πάρω πάνω μου όλο το φταίξιμο γι'αυτόν τον χωρισμό. Ήταν τρομερά δύσκολα τα πράγματα, ο γιος μου ήταν πάρα πολύ μικρός, μόλις 18 μηνών,» θα πει η ηθοποιός στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

«Νομίζω πως ότι κι αν κάνεις σε έναν χωρισμό, όσο κι αν μαλώσεις, όσο κι αν θυμώσεις, πρέπει να καταλάβεις ότι είναι για το συμφέρον όλων το να σκεφτείς πρώτα απ΄όλα τα παιδιά σου. Είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις,» προσέθεσε. «Όταν χώρισα από τον Ίθαν ήμουν σε πάρα πολύ κακή κατάσταση, η αυτοπεποίθηση μου είχε καταρρακωθεί τελείως,» εξομολογείται στο τέλος η Θέρμαν η οποία μετά τον χωρισμό της από τον Χοκ έκανε σχέση με τον πολυεκατομμυριούχο Γάλλο επενδυτή Arpad Busson, με τον οποίο αρραβωνιάστηκε δύο φορές, αλλά χώρισε και τις δύο. Μαζί έχουν μία κόρη, την 8χρονη, σήμερα, Λούνα.

Και η προσωπική ζωή του Ίθαν Χοκ όμως δεν εξελίχθηκε ιδιαίτερα καλά μετά το διαζύγιο του από την Ούμα Θέρμαν. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, σε συνέντευξη του το 2018, «η προσωπική μου ζωή διαλύθηκε μετά από αυτόν τον χωρισμό».

 

Με πληροφορίες από womantoc