J. K Rowling: Οργή στο Twitter, την κατηγορούν για τρανσφοβικά σχόλια

POP UP TEAM
/
9 Ιουνίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Tην κατηγορούν σχετικά με τρανσφοβικά σχόλια για την εμμηνόρροια και την αυθεντικότητα του φύλου.

H δημιουργός του Χάρι Πότερ, η Βρετανίδα συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, έχει πυροδοτήσει ένα τεράστιο ξέσπασμα εναντίον της στο Twitter με πολλούς χρήστες να την κατηγορούν για τρανσοφοβία, εξαιτίας μερικών προκλητικών σχολίων που έκανε αρχικά για την εμμηνόρροια.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο που μας πέρασε, η Ρόουλινγκ, δημοσίευσε στη σελίδα της στο Twitter ένα άρθρο με τον εξής τίτλο: «Δημιουργία ενός πιο ισότιμου κόσμου μετά την COVID-19 για άτομα με εμμηνόρροια». H διάσημη συγγραφέας έκανε την ανάρτηση σχολιάζοντας με σαρκασμό: «”Άτομα με εμμηνόρροια”. Είμαι σίγουρη ότι υπήρχε μια λέξη για αυτούς τους ανθρώπους. Κάποιος να με βοηθήσει…Wumben; Wimpund; Woomud;», υπονοώντας προφανώς ότι η κατάλληλη λέξη θα ήταν «women», δηλαδή γυναίκες.

Το tweet της J.K Rowling

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο το tweet της δημιούργησε κύμα αντιδράσεων από άτομα που έσπευσαν να την αποκαλέσουν «τρανσφοβική», τονίζοντας ότι δεν έχουν μόνο οι γυναίκες εμμηνορροια.

«Άνδρες trans που δεν έχουν ακόμη κάνει τη μετάβαση, έχουν ακόμα εμμηνόρροια», ένα άτομο σχολίασε, ενώ κάποιος άλλος πρόσθεσε: «Ξέρω ότι το γνωρίζετε αυτό γιατί σας το έχουν πει επανειλημμένα, αλλά οι άνδρες transgender μπορούν να έχουν εμμηνόρροια».

«Οι non-binary έχουν εμμηνόρροια. Εγώ, μια 37χρονη γυναίκα με μήτρα, δεν έχω εμμηνόρροια εδώ και μια δεκαετία. Οι γυναίκες δεν καθορίζονται από την περιόδό τους», αναφέρει ένα άλλο σχόλιο.

Στην προσπάθεια της να υπερασπιστεί την αρχική της θέση η Ρόουλινγκ μάλλον έμπλεξε ακόμα περισσότερο τα πράγματα, γράφοντας «Εάν το φύλο δεν είναι πραγματικό, δεν υπάρχει έλξη για το ίδιο φύλο. Εάν το φύλο δεν είναι πραγματικό, η πραγματικότητα των γυναικών παγκοσμίως διαγράφεται. Γνωρίζω και αγαπώ τους τρανς ανθρώπους, αλλά η διαγραφή της έννοιας του φύλου καταργεί την ικανότητα πολλών να συζητούν ουσιαστικά τη ζωή τους. Δεν είναι μίσος να λέμε την αλήθεια ».

Σε επόμενο tweet συμπλήρωσε: «Η ιδέα ότι οι γυναίκες σαν εμένα, που δείχνουν κατανόηση για τους trans ανθρώπους εδώ και δεκαετίες επειδή είναι ευάλωτοι με τον ίδιο τρόπο όπως οι γυναίκες στην ανδρική βία -«μισούν» τους trans γιατί πιστεύουν ότι το φύλο είναι πραγματικό και έχει ζωντανές συνέπειες – είναι ανοησία».

«Σέβομαι το δικαίωμα κάθε τρανς ατόμου να ζει με οποιονδήποτε τρόπο το κάνει να αισθάνεται αυθεντικό. Θα πορευόμουν μαζί σας εάν είχατε διακριτική μεταχείριση λόγω του ότι είστε τρανς. Ταυτόχρονα, η ζωή μου διαμορφώθηκε από το να είμαι γυναίκα. Δεν πιστεύω ότι είναι μίσος να το λέω», έγραψε.

Την ιδια στιγμή, ο δικαιωμάτων LGBT + GLAAD απάντησε στα σχόλια εξηγώντας ότι τα tweets της την ευθυγραμμίζουν με ιδεολογίες που «διαστρεβλώνουν σκόπιμα γεγονότα σχετικά με την ταυτότητα του φύλου και τα άτομα που είναι trans. Το 2020, δεν υπάρχει δικαιολογία για τη στόχευση τρανς ατόμων».

 

Με πληροφορίες απο WomanToc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved