Emma Watson: «οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες και κανείς δεν έχει δικαίωμα να το αμφισβητήσει»

POP UP TEAM
/
12 Ιουνίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Μετά από μια σειρά αναρτήσεων που έκανε η Τζ. Κ Ρόουλινγκ στο Twitter το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, όλο και περισσότερες γνωστές προσωπικότητες της παγκόσμιας σοουμπίζ σπεύδουν να απαντήσουν στα τρανσφοβικά σχόλια της δημιουργού του Χάρι Πότερ, υποστηρίζοντας τα διεμφυλικά άτομα και παίρνοντας θέση στον σάλο που έχει ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την αρχή έκανε ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, ο ίδιος ο πρωταγωνιστής του Χάρι Πότερ, ο οποίος αφού είπε ότι χρωστάει όλη του την καριέρα στη Ρόουλινγκ, συνέχισε λέγοντας ότι «οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες και κανείς δεν έχει δικαίωμα να το αμφισβητήσει», ενώ και η Έμμα Γουάτσον, που έπαιξε την μικρή μάγισσα Ερμιόνη Γκρέιντζερ στη διάσημη σειρά ταινιών απάντησε στη συγγραφέα με ξεκάθαρο τρόπο.

Συγκεκριμένα εχθές το απόγευμα, η Γουάτσον έγραψε στο Twitter: «Οι τρανς άνθρωποι είναι εκείνοι που λένε ότι είναι και αξίζουν να ζήσουν τη ζωή τους χωρίς να τους ρωτούν ή να τους λένε συνεχώς ότι δεν είναι αυτοί που λένε ότι είναι». Και σε ένα δεύτερο tweet: «Θέλω οι τρανς οπαδοί μου να γνωρίζουν ότι εγώ και πάρα πολλοί άλλοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σας βλέπουν, σας σέβονται και σας αγαπούν γι’ αυτό που είστε».

Για την ιστορία να προσθέσουμε ότι η Γουάτσον έχει διατηρήσει πολύ στενές σχέσεις με τη Ρόουλινγκ ακόμα και μετά την ολοκλήρωση των ταινιών Χάρι Πότερ, αλλά δεν μπόρεσε να μην αντιδράσει στα τελευταία σχόλια της. Μάλιστα, η γνωστή ηθοποιός έχει υπάρξει, έτσι κι αλλιώς, ένθερμη υποστηρικτής του Pride κινήματος, δίνοντας σημαντικά ποσά σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που βοηθούν νεαρά διεμφυλικά άτομα στην προσωπική τους μάχη με την σεξουαλική τους ταυτότητα.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved