Είναι γεγονός στη Βρετανία ότι εδώ και πολύ καιρό καταγράφεται στον Τύπο η ιδιαίτερη συμπάθεια που τρέφειη Βασίλισσας της Αγγλίας στη δούκισσα του Σάσεξ, τη σύζυγο του εγγονού της, πρίγκιπα Χάρι.

Από την άλλη η σχέση που έχει χτίσει με την Κέιτ Μίντλετον έχει στιβαρότητα και σοβαρότητα από την αρχή της. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Ίνγκριντ Σιούαρντ, της αρχισυντάκτριας του περιοδικού «Majesty Magazine», η Ελισάβετ έχει προκαλέσει ένα μικρό θόρυβο και αναταράξεις στις σχέσεις των μελών της βασιλικής οικογένειας.

Ποιος είναι ο αυτής της μεγάλης συμπάθειας; «Την κάνει να γελάει. Νομίζω ότι η Βασίλισσα και η Κέιτ έχουν μία πιο σοβαρή σχέση. Στη Μίντλετον βλέπει το μέλλον και δεν θα ήθελε να κάνει τίποτα που θα άλλαζε αυτή την εικόνα. Στην πραγματικότητα εκείνο που μοιράζονται είναι η αφοσίωσή τους στα βασιλικά καθήκοντα, χωρίς, όμως, να έχουν τίποτα άλλο κοινό να μοιραστούν», λέει η Σιούαρντ.

«Με τη Μέγκαν πάνω από όλα έχουν κοινό σημείο την αγάπη τους για τα σκυλιά και έπειτα η Μέγκαν Μαρκλ ξέρει να την κάνει να γελά.Είναι πολύ καλός μίμος, ξέρει να αφηγείται ιστορίες και η παρέα μαζί της είναι διασκεδαστική. Και η Μέγκαν είναι έξυπνη γιατί ξέρει να μην ξεχνάει ποτέ ότι απέναντι της έχει τη βασίλισσα. Ακόμη κι όταν παίζει με τα εγγόνια της δεν παύει να είναι η Βασίλισσα της Αγγλίας», εξηγεί η Σιούαρντ, υπογραμμίζοντας ότι ο χαρούμενος χαρακτήρας της Μαρκλ και η τάση της να μιλά με ειλικρίνεια, κάνει καλό στην ντροπαλή Βασίλισσα που δεν μπορεί να ξεφύγει από ο Πρωτόκολλο.