Ο Έρωτας τους ήταν μεγάλος και έντονος, αλλά η σχέση τους κράτησε μόνο 2 χρόνια. Σήμερα λίγοι θυμούνται πως ο Τζιμ Κάρεϊ και η Ρενέ Ζελβέγκερ υπήρξαν ζευγάρι στα τέλη της δεκαετίας του '90, ωστόσο, για τον διάσημο ηθοποιό η Ρενέ υπήρξε η «μεγάλη αγάπη της ζωής του».

Ο ίδιος, ένας άνθρωπος που μιλάει σπάνια για την προσωπική του ζωή, αναφέρθηκε στον δεσμό του με την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό στο νέο βιβλίο του «Memoirs and Misinformation: A Novel». Εκεί την αποκαλεί «μεγάλη τελευταία μου αγάπη», ενώ σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εκπομπή του Howard Stern ο παρουσιαστής ρώτησε τον Κάρεϊ περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την σχέση τους.

O Tζιμ Κάρεϊ εξηγεί γιατί έχει αποκαλέσει τη Ρενέ «αγάπη της ζωής του»:

Αν και ο ηθοποιός έχει ξεκαθαρίσει ότι το βιβλίο του είναι μερικώς φανταστικό και αφηγείται την ιστορία της περσόνας του Τζιμ Κάρεϊ, ο ηθοποιός είπε στον Χάουαρντ Στερν πως υπάρχει κάποια αλήθεια στον χαρακτηρισμό. «Οπωσδήποτε ήταν ξεχωριστή για μένα, πολύ ξεχωριστή, νομίζω πως είναι αξιαγάπητη», είπε ο Κάρεϊ.

Σε ερώτηση για το αν έχει μετανιώσει για τον χωρισμό τους ο Κάρεϊ είπε ότι δε νιώθει μεταμέλεια για τίποτα: «Δεν έχω τέτοια πράγματα μέσα μου, αλλά εκτιμώ τους ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή μου για το καλό που μου έδωσαν».

Όταν ήταν μαζί, ο Τζιμ Κάρεϊ είχε πει στο Entertainment Weekly πως η σχέση του με την Ρενέ Ζελβέγκερ τον βοηθά να μένει «προσγειωμένος». «Είναι πολύ προσγειωμένος άνθρωπος. Η φιλοσοφία της για το "περνάμε καλά" είναι το νοικιάσει ένα αυτοκίνητο και να μεταφέρει έπιπλα στο Τέξας. Με αυτή την έννοια, είναι πολύ αληθινή και το λατρεύω αυτό», είχε δηλώσει τότε.

Από την πλευρά της, η Ρενέ Ζελβέγκερ είχε παραδεχθεί ότι ερωτεύτηκε πολύ γρήγορα τον Τζιμ, δηλώνοντας σε παλαιότερη συνέντευξη της στο αμερικανικό CNN: «Μου άρεσε πολύ, αλλά δεν πας στο γύρισμα για την σχέση αγάπης. Όταν τελείωσε η ταινία, μιλήσαμε μερικές φορές στο τηλέφωνο και μετά άρχισαν να κυκλοφορούν όλες εκείνες οι φήμες πως έβγαινα μαζί του. Θύμωσα πάρα πολύ. Είπα, "δεν είναι αλήθεια". Και μετά επέστρεψα σπίτι και σκέφτηκα, "Θεέ μου, μου λείπει τόσο πολύ"».

Ένα βίντεο από την ταινία «Me, Myself & Irene» στα γυρίσματα της οποίας γνωρίστηκε το πρώην ζευγάρι: