Η Μέγκαν Μαρκλ αντιμετώπισε έντονη κριτική από βοηθούς του παλατιού λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση της σχέσης της με τον πρίγκιπα Χάρι, επειδή φορούσε ένα κολιέ με τα αρχικά των ονομάτων του ζευγαριού, σύμφωνα με τους συγγραφείς Ομιντ Σκόμπι και Κάρολιν Ντουράντ.

«Την συμβούλεψαν ότι με το να φοράει τέτοιου είδους κολιέ, εξυπηρετεί μόνο στην ενθάρρυνση των φωτογράφων να επιδιώκουν αυτού του είδους της εικόνες - και νέες επικεφαλίδες», αναφέρουν οι συγγραφείς στο νέο τους βιβλίο «Finding Freedom», απόσπασμα του οποίου δημοσιεύτηκε στο περιοδικό People.

Το εν λόγω κολιέ είναι μικροσκοπικό και χρειάζεται εστίαση του φωτογραφικού φακού για να το δουν και να το απαθανατίσουν οι παπαράτσι. Οι Σκόμπι και Ντουράντ αναφέρουν στο βιβλίο ότι αυτό το περιστατικό αναστάτωσε την Μέγκαν. Σε επικοινωνία με ανώτερο βοηθό του παλατιού, «η Μέγκαν είπε πολύ λίγα κατά τη διάρκεια της κλήσης, απλά άκουγε το συμβούλιο», γράφουν. «Ομως όταν έκλεισε το τηλέφωνο, αισθάνθηκε απογοητευμένη και ευσυγκίνητη». 

markle3542375235

Στην συνέχεια, η Δούκισσα του Σάσεξ πήρε τηλέφωνο έναν φίλο της και του είπε: «Δεν μπορώ να κερδίσω. Με κάνουν να αισθάνομαι ότι φταίω γι’αυτές τις φωτογραφίες, μοιάζει σαν να τις ενθαρρύνω, ότι ακόμα και το γεγονός ότι γνωρίζω ότι υπάρχουν οι κάμερες, μπορεί να μην στέλνει το σωστό μήνυμα. Δεν ξέρω τι να πω. Σαν χθες μοιάζει που οι άνθρωποι στο Διαδίκτυο έλεγαν ότι μοιάζω θλιμμένη στις φωτογραφίες, επειδή προσπαθούσα να αποφύγω τον φωτογράφο».

Η Μαρκλ αισθανόταν «καταδικασμένη αν έκανε κάτι και το ίδιο αν δεν έκανε κάτι που ήθελε το πρωτόκολλο».