Τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε τα κλειδιά δεκάδων ύπερπολυτελών σπιτιών στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Μοιράζοντας τη ζωή του ανάμεσα στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Παρίσι, η απόκτηση αμέτρητων ακινήτων είχε γίνει το χόμπι του. Πολλά από τα πανέμορφα σπίτια για τα οποία πλήρωνε μεγάλα χρηματικά ποσά προορίζονταν για αγαπημένα μέλη της οικογένειας του. Για την αδελφή του Άρτεμη, τον γιο του Αλέξανδρο, την κόρη του Χριστίνα. Ανάμεσα τους ένα σπάνιας ομορφιάς διαμέρισμα στην ακριβή περιοχή Mayfair του Λονδίνου, στη γνωστή Grosvenor Square, στο οποίο λέγεται ότι η Τζάκι Κένεντι είχε μεγάλη αδυναμία.
Το εντυπωσιακό σπίτι, το οποίο αποτελείται από 5 υπνοδωμάτια και 5 μπάνια, ενώ διαθέτει 3 διαφορετικά σαλόνια, αποτελούσε κατοικία της Άρτεμης Ωνάση και του συζύγου της, Θεόδωρου Γαρυφαλλίδη. Στα τέλη της δεκαετίας του 60, ωστόσο, και καθ’ όλη την διάρκεια των 70’s στα άνετα δωμάτια του βρήκε καταφύγιο η Τζάκι, κάθε φορά που επισκεπτόταν την κόρη η οποία σπούδαζε στη βρετανική πρωτεύουσα.
Τώρα το μοναδικό διαμέρισμα της Grosvenor Square θα στεγάσει μία άλλη φοιτήτρια, την κόρη ενός Σαουδάραβα κροίσου που πλήρωσε μέσα σε μία νύχτα 18,6 εκατομμύρια λίρες για να της το κάνει δώρο. Βασικό ρόλο στην απόφαση του έπαιξε το γεγονός ότι το σπίτι έχει ασφαλή, ιδιωτική πρόσβαση, κάτι που είναι πολύ βασικό στην μετά-κορονοϊού εποχή. Η ταυτότητα του αγοραστή δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά οι φήμες μιλούν για έναν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους της Σαουδικής Αραβίας.
Λέγεται ότι η λονδρέζικη αγορά ακινήτων έχει σοκαριστεί από την ταχύτητα με την οποία ολοκληρώθηκε η αγοροπωλησία, αφού το real estate έχει «παγώσει» λόγω της πανδημίας.
Στο διαμέρισμα υπάρχουν ακόμα τεράστιες γκαρνταρόμπες-δωμάτια, μία μεγάλη κουζίνα, φαρδιές βεράντες και μία εντυπωσιακή βιβλιοθήκη, ενώ στο σπίτι είχε μείνει παλαιότερα και η Μαρία Κάλλας, αλλά χωρίς τον Αριστοτέλη Ωνάση. Κι αυτό γιατί ο Έλληνας κροίσος αγόρασε το διαμέρισμα από τον Σερ Τζον Άντερσον, ο οποίος διατέλεσε γραμματέας του Τσόρτσιλ στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη συνέχεια ο Άντερσον έγινε διεθυντής της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου και αγαπούσε να φιλοξενεί στο σπίτι του μεγάλες προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής