“Dirty Diana”: Για ποια είχε γράψει το τραγούδι ο Τζάκσον; Ήταν ερωτευμένος κρυφά με την πριγκίπισσα Νταϊάνα;

POP UP TEAM
/
10 Σεπτεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Για ποια είχε γράψει το τραγούδι Dirty Diana ο Μάικλ; Τι είχε δημοσιεύσει τότε ο κίτρινος τύπος της εποχής;

Το Dirty Diana είναι τραγούδι του Μάικλ Τζάκσον από το άλμπουμ Bad. Το τραγούδι κυκλοφόρησε από την Epic Records στις 18 Απριλίου 1988, ως το πέμπτο single από το Bad. Το τραγούδι παρουσιάζεται ως κομμάτι της hard rock και ακούγεται όπως το Beat It από το άλμπουμ Thriller. Το Dirty Diana γράφτηκε από τον Τζάκσον, ο οποίος ήταν συμπαραγωγός του Κουίνσι Τζόουνς. Το Dirty Diana έχει μέτριο τέμπο και παίζεται σε τόνο Σόλ μινόρε.

Οι στίχοι του κομματιού αναφέρονται σε groupies, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Τζάκσον αργότερα και αφού είχε δημιουργηθεί ένα σύννεφο φημών και βιαστικών συμπερασμάτων γύρω από αυτό.

Το Dirty Diana έλαβε γενικά θετικές κριτικές. Το τραγούδι είχε παγκόσμια εμπορική επιτυχία το 1988, φθάνοντας στη 1η θέση του Billboard Hot 100, επίσης έφθασε στο top10 σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Νέας Ζηλανδίας.Το 2009, μετά τον θάνατο του Τζάκσον τον Ιούνιο, το τραγούδι ξαναμπήκε στα τσαρτ, λόγω των digital download πωλήσεων. Ένα μουσικό βίντεο για το Dirty Diana γυρίστηκε μπροστά σε ζωντανό κοινό και κυκλοφόρησε το 1988. Παραμένει το τραγούδι του Τζάκσον που προκάλεσε φήμες και ίντριγκες.

http://youtu.be/yUi_S6YWjZw

Έγραφαν ότι είναι αφιερωμένο στην Νταϊάνα Ρος και στην πριγκίπισσα Νταϊάνα. Για ποια το είχε γράψει ο Μάικλ;

Λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του, οι φήμες άρχισαν να οργιάζουν για ακόμα μια φορά. Μήπως το τραγούδι ήταν τελικά γραμμένο για κάποια άλλη γυναίκα; Και τότε ήρθε στο προσκήνιο το όνομα της πριγκίπισσας Νταϊάνα της Αγγλίας. Οι εφημερίδες έγραφαν ότι το μουσικό κομμάτι ήταν αφιερωμένο σε εκείνη και φυσικά άρχισε η φημολογία που τόσο πολύ λάτρευε το αναγνωστικό κοινό που αγόραζε κατά χιλιάδες τον κίτρινο τύπο της εποχής. «Ήταν ο Τζάκσον ερωτευμένος κρυφά με την πριγκίπισσα»; «Είχαν σχέση μεταξύ τους;» Όταν ο Τζάκσον πήγε στην Αγγλία για συναυλία, όλοι περίμεναν να δουν αν η πριγκίπισσα θα ερχόταν σε επαφή με τον τραγουδιστή. Έτσι κι έγινε.

Ο φακός της κάμερας απαθανάτισε τον Jackson στο αεροδρόμιο να αγκαλιάζει, να φιλάει τη Diana και να της λέει κάτι στο αυτί. Αυτό ήταν αρκετό για να πειστούν όλοι ότι τελικά το «Dirty Diana» ήταν αφιερωμένο σε εκείνη. Ο Τζάκσον όμως σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Μπάρμπαρα Γουόλτερς το αρνήθηκε: «Θα επαναλάβω ότι το τραγούδι αφορά τις groupies και μόνο. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν έχει καμία σχέση. Ναι. Είναι το αγαπημένο της κομμάτι απ’ ότι μου είπε, αλλά δεν το αφιερώνω σε εκείνη. Την εκτιμώ και την αγαπώ για τα όσα προσφέρει. Είμαστε φίλοι, αλλά μέχρι εκεί»….

Όταν ο Μάικλ Τζάκσον συνάντησε τη Λαίδη Νταϊάνα και της πρόσφερε βοήθεια

Πριν από τη συναυλία στο Wembley Stadium ο Μάικλ Τζάκσον συνάντησε τον πρίγκιπα της Ουαλίας και τη σύζυγό του Νταϊάνα. Τους πρόσφερε δύο επιταγές: μια των 150.000 λιρών για το Ταμείο του Πρίγκιπα και μια των 100.000 για το νοσοκομείο παίδων της Great Ormond Street. Συνέβαλε επίσης στο Wishing Well Fund το οποίο ιδρύθηκε για να βοηθήσει τη χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου κτιρίου για το Νοσοκομείο του Λονδίνου για άρρωστα παιδιά. Ο Τζάκσον γύρισε όλο το νοσοκομείο και επισκέφθηκε μερικούς από τους ασθενείς.

Αυτό συνέβη σα σήμερα το 1988, όταν ο Μάικλ Τζάκσον έκανε την 2η σόλο τουρνέ του, την Bad Tour. Η περιοδεία θεωρείται η πιο πετυχημένη τουρνέ όλων των εποχών τόσο για τη μεγάλη προσέλευση όσο και για τα κέρδη. Η δε συγκεκριμένη συναυλία στο Wembley Stadium έχει μπει μόνη της στο Ρεκόρ Γκίνες για τους ίδιους λόγους. Τη συναυλία παρακολούθησε και η αλησμόνητη Λαίδη Νταϊάνα η οποία ήταν και θαυμάστριά του. Μάλιστα, φοβούμενος ότι θα πρόσβαλε το πριγκιπικό ζευγάρι, ο Τζάκσον δεν ήθελε να ερμηνεύσει το τραγούδι Dirty Diana. Ωστόσο στο τέλος το συμπεριέλαβε, καθώς η Λαίδη Νταϊάνα του είπε πως ήταν το αγαπημένο της τραγούδι. Να πούμε για την ιστορία πως τότε πολλοί πίστεψαν πως το τραγούδι ήταν για εκείνη, μιας και τότε ήταν κι εκείνη πολύ δραστήρια, δημοφιλής και διαρκώς στην επικαιρότητα. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει. Ο Μάικλ Τζάκσον έχει δηλώσει πως το τραγούδι γράφτηκε με αφορμή τα κορίτσια που ακολουθούν τους καλλιτέχνες, τις λεγόμενες groupies.

Ο Μάικλ Τζάκσον θαύμαζε τη Νταϊάνα για το δυναμισμό και το φιλανθρωπικό της έργο και λέγεται πως την είχε σαν πρότυπο γυναίκας. Όταν συνέβη το μοιραίο γεγονός του θανάτου της, εκείνος ήταν σε παγκόσμια περιοδεία και ανέβαλε τη συναυλία που θα έδινε στις 31/8 στην πόλη Όστεντ του Βελγίου. Όταν τελικά την πραγματοποίησε 3 μέρες αργότερα, την αφιέρωσε στην πριγκίπισσα.

Δείτε το βίντεο της συνάντησής τους:

http://youtu.be/LXY_HIU9CwQ

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved