Melania and Me: Το βιβλίο που “καίει” την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

POP UP TEAM
/
23 Σεπτεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Το βιβλίο της πρώην φίλης και συνεργάτιδας της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ αποκαλύπτει μερικές καθόλου κολακευτικές ιστορίες για τη Melania Trump.

Εν μέσω της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ κυκλοφόρησε το βιβλίο Melania and Me όπου η Melania Τrump δέχεται τα πυρά μιας πρώην φίλης της και συμβούλου της. Η Stephanie Winston Wolkoff που υπογράφει το βιβλίο που κυκλοφόρησε την 1η Σεπτεμβρίου γνώρισε την Melania στη Νέα Υόρκη το 1998 και πολύ γρήγορα έγιναν φίλες. Πρώην διευθύντρια εκδηλώσεων της αμερικάνικης Vogue (είχε συμμετάσχει στη διοργάνωση των ΜΕΤ Gala) και μετέπειτα σύμβουλος της συζύγου του Προέδρου Τrump, η Staphanie έπαιξε ρόλο-κλειδί στη διοργάνωση της εκδήλωσης για την ορκωμοσία του Trump το 2017. Η εκδήλωσε στοίχισε το αστρονομικό ποσό ων 22 εκατομμυρίων ευρώ προκαλώντας σκάνδαλο που την απομάκρυνε από τον Λευκό Οίκο.

“Το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου”
Έτσι χαρακτηρίζει τη φιλία της με τους Trump η συγγραφέας του βιβλίου. Ένα λάθος που της “κόστισε συναισθηματικά, ψυχικά, σωματικά, οικονομικά, κοινωνικά και επαγγελματικά”, όπως ισχυρίζεται. “Ξαφνικά, έγινε οδυνηρά ξεκάθαρο ότι η Melania δεν ήταν πραγματικά φίλη μου”, αναφέρει. Τα σημάδια της αδιαφορίας για τη σχέση τους ήταν πολλά: “Μια μέρα η Melania μου έστειλε ένα email ότι είχε δει το γιο μου περνώντας από το σπίτι μου: “είδα τον Taylor, του φώναξα αλλά μάλλον δεν με αναγνώρισε”, έγραφε. Λογικό, μιας και το όνομά του είναι Tyler. Επί δέκα χρόνια αποκαλούσε το γιο μου με άλλο όνομα και ποτέ δεν τη διορθώσαμε ούτε εκείνος ούτε εγώ. Θα μπορούσε να δει πώς είναι το όνομά του, το είχα αναφέρει σε ένα σωρό μηνύματα, e-mails, προσκλήσεις σε πάρτι, αλλά ποτέ δεν μπήκε στον κόπο να το μάθει”.

Προτεραιότητά της να βγαίνει καλή στο Instagram
Η συγγραφέας αναφέρει επίσης στο βιβλίο ένα περιστατικό για τη μέρα που βρέθηκε με την Melania Trump στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος στην Ουάσινγκτον. Καθώς οι παππούδες της Stephanie ήταν επιζώντες του Ολοκαυτώματος, η ίδια ένιωσε την καρδιά της να σφίγγεται στη θέα της Αιώνιας Φλόγας που καίει εις μνήμην των πεσόντων. “Πιστεύετε ότι η Melania ένιωσε συμπόνια και μου ζήτησε να ανάψουμε μαζί ένα κερί; Όχι. Το μόνο που την απασχολούσε ήταν να βγάλει μια καλή φωτογραφία για να τη δημοσιεύσει στα social media”.

Αντίστοιχη ψυχρότητα φέρεται να επέδειξε η Melania Trump, σύμφωνα με την πρώην φίλη της σε επίσκεψή τους σε κέντρο διαμονής προσφύγων στο Τούσον της Αριζόνα. Εκεί, αφότου έκανε την επίσημη δήλωση “νιώθω πολύ άσχημα να βλέπω παιδιά μακριά από τις οικογένειές τους” και οι κάμερες έκλεισαν, όπως αναφέρεται στο βιβλίο, η Πρώτη Κυρία εξομολογήθηκε στη φίλη της τι αλήθεια πίστευε: “Δεν είχε ιδέα τι ακριβώς συνέβαινε εκεί. Μου είπε πως τα παιδιά αυτά έχουν μεγαλώσει με κακοποιούς και σωματέμπορους γι’ αυτό έπρεπε να μπουν σε καταφύγιο. Υποστήριξε ότι θα έπρεπε να είναι χαρούμενα που έχουν ένα κρεβάτι και μια ντουλάπα –πράγματα πολύ περισσότερα από όσα θα είχαν αν παρέμεναν στη χώρα τους όπου θα κοιμούνταν στο πάτωμα. “Άλλα παιδιά θα χαίρονταν στη θέση τους. Γιατί να μην φροντίσουμε τους δικούς μας ανθρώπους; Πολλά παιδιά στις ΗΠΑ πεινούν. Κι εμείς φροντίζουμε τα ξένα; Αυτό είναι τρελό”, είπε”.

melaniaandm

To παιχνίδι του θρόνου
Η εκδήλωση για την ορκωμοσία του Trump το 2017 ήταν αυτή που σήμανε την αρχή του τέλους στη φιλία και τη συνεργασία των δύο γυναικών. “Καταρχάς, επέμενε να αναφέρεται ως “εκλεγμένη Πρώτη Κυρία” όπως αντίστοιχα ο Trump αναφερόταν ως “εκλεγμένος Πρόεδρος”, θυμάται η Stephanie. Της εξήγησα ότι αυτό δεν ήταν δυνατό, γιατί η ίδια δεν είχε συμμετάσχει σε καμία εκλογική διαδικασία, αλλά εκείνη επέμενε: “Εκλεγμένη Πρώτη Κυρία”, αυτό έγινε το μάντρα της και οι προσκλήσεις για την εκδήλωση την ανέφεραν με αυτόν τον τίτλο”.

Η Stephanie Winston Wolkoff αναφέρεται επίσης σε άλλες δολοπλοκίες τύπου “Game of Thrones” που σχεδίασε η Melania Trump προκειμένου η κόρη του Προέδρου Ivanka να μην φαίνεται στα τηλεοπτικά πλάνα της εκδήλωσης. Το σχέδιο είχε το ανεπίσημο όνομα “Operation Blocking Ivanka” και προέβλεπε την τοποθέτηση της κόρης του Trump στα “τυφλά” σημεία, εκεί δηλαδή από όπου δεν μπορούσαν να πάρουν πλάνα οι τηλεοπτικές κάμερες. “Ήταν η ορκωμοσία του Donald, όχι της Ivanka”, αναφέρεται στο βιβλίο. “Αλλά κανείς δεν είχε το θάρρος να της το πει. Στη Melania δεν άρεσε το γεγονός ότι η κόρη του Trump ήθελε να τραβήξει την προσοχή και ήταν αποφασισμένη να μην το επιτρέψει. Δεν της άρεσε επίσης ότι η Ivanka σκόπευε να περπατήσει στη λεωφόρο Pennsylvania μαζί με τα παιδιά της”. Τελικά, η Ivanka έστειλε στη Stephanie μια φωτογραφία από την ορκωμοσία του Βarack Obama όπου περιτριγυρίζεται από την οικογένειά του με το σχόλιο “είναι ωραίο να έχει γύρω του την οικογένειά του αυτές τις μοναδικές στιγμές”. Αυτό σήμανε και το τέλος της επιχείρησης “Blocking Ivanka”. Σύμφωνα με όσα γράφονται στο βιβλίο, η Melania αποκαλεί ειρωνικά την κόρη του Donald Trump “πριγκίπισσα” ενώ αναφέρεται σε εκείνη και το σύζυγό της Jared Kushner ως “τα φίδια”.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved