Ωνάσης – Τζάκι: Ο «γάμος του αιώνα» με τα πολλά μυστήρια

POP UP TEAM
/
16 Οκτωβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Όταν στις 15 Οκτωβρίου 1968, το πρωτοσέλιδο της «Boston Herald Traveler» αναφέρει ότι «Η χήρα του Τζον Κένεντι και ο Αριστοτέλης Ωνάσης σύντομα παντρεύονται», επικρατεί πανικός.

 Όλοι γνωρίζουν για τη σχέση τους, αλλά δεν καταλαβαίνουν γιατί ο διεθνής ορισμός της κομψότητας Τζάκι, θέλει να παντρευτεί στα 39 της χρόνια, έναν αθυρόστομο πλούσιο Έλληνα 25 χρόνια μεγαλύτερό της.

Πράγματι, ο «γάμος του αιώνα» γίνεται πέντε ημέρες μετά στο Σκορπιό. Η νύφη, που συνοδεύει κάτω από ψιλόβροχο ο πατριός της, εμφανίζεται με δαντελένιο μπεζ νυφικό φόρεμα Βαλεντίνο, στο αριστερό της χέρι φορά ένα πελώριο ρουμπίνι σε σχήμα καρδιάς πλαισιωμένο με διαμάντια, ενώ το εντυπωσιακό σύνολο συμπληρώνεται με σκουλαρίκια και μεγάλα ρουμπίνια δεμένα με διαμάντια…

jackon2

Η είσοδος των φωτογράφων απαγορεύεται στο εσωτερικό του ναού, με αποτέλεσμα οι μοναδικές φωτογραφίες που υπάρχουν να είναι έξω από αυτόν.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, στο λιτά στολισμένο εκκλησάκι της Παναγίας στο Σκορπιό, οι μόλις 20 επίσημοι καλεσμένοι παρακολουθούν ένα κλασικό ελληνορθόδοξο τελετουργικό, με τον ιερέα Πολύκαρπο Αθανασίου να ψέλνει επί σαρανταπέντε λεπτά αποκλειστικά στα ελληνικά, προκαλώντας αμηχανία στη συνοδεία της νύφης που δε καταλαβαίνει τίποτα από λόγια και τελετή.

Ο γαμπρός χαιρετάει καλεσμένους και απρόσκλητους ενώ πίσω από το ζευγάρι βρίσκεται ο Κώστας Χαριτάκης, αντικέρ και δάσκαλος, της νύφης στο συρτάκι…

Το γαμήλιο γλέντι γίνεται στο φωταγωγημένο γιότ «Χριστίνα», με τους 75 επίσημους καλεσμένους να χορεύουν συρτάκι στο ρυθμό του «Ζορμπά».

jackon4

Η επόμενη ημέρα, βρίσκει όλους ν’ αμφιβάλουν για τις προθέσεις των νεόνυμφων. Ο Ωνάσης, λένε, δεν θα είναι πια ένας μονάρχης χωρίς στέμμα, ενώ η Τζάκι θα έχει πλέον την απόλυτη οικονομική ασφάλεια.

Μετά το μυστήριο το ζεύγος κατευθύνεται στο «Χριστίνα», με μίνι αμαξάκι που οδηγεί ο Ωνάσης, ενώ η Τζάκι κρατά στην αγκαλιά την κόρη της Καρολίνα Κέννεντι.

jackona

Λίγο διάστημα αργότερα ο Ωνάσης δηλώνει ότι :«Το κακό με μας είναι ότι όταν η Τζάκι μιλάει για εκατομμύρια εννοεί δολάρια, ενώ εγώ δραχμές». Παρά το θάνατό του, επτά χρόνια μετά, η τελευταία υποχρεώνεται από το προγαμιαίο συμφωνητικό, να μην αποχωριστεί μέχρι το τέλος της το Jackie O…

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved