Ο γιος του Ρόμπιν Ουίλιαμς μιλά για την κατάθλιψη και τον εθισμό

POP UP TEAM
/
26 Νοεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Τα σκοτεινά μονοπάτια του μυαλού του πατέρα του ακολούθησε κι ο 37χρονος γιος του, Ζακ Ουίλιαμς.

Ο 37χρονος γιος του Ρόμπιν Ουίλιαμς, Ζακ, μίλησε για τη σημασία της ψυχικής υγείας έξι χρόνια μετά το θάνατο του ηθοποιού.

Μιλώντας στο «The Dr. Oz Show» αναφέρθηκε στις σκοτεινές στιγμές που αντιμετώπισε μετά την απώλεια του πατέρα του, ο οποίος αυτοκτόνησε τον Αύγουστο του 2014 σε ηλικία 63 χρόνων.

«Γνώριζα τον αγώνα του μπαμπά μου κατά της κατάθλιψης, εμφανίζονταν κατά καιρούς, όπως και ο εθισμός, και έκανε μεγάλες προσπάθειες για να έχει μια καλή ζωή και να διατηρεί την ψυχική του υγεία. Έδινε καθημερινές εξετάσεις», είπε.

«Αυτό που παρατηρούσα ήταν ότι πέρασε πολύς καιρός μέχρι να ζητήσει βοήθεια, ενώ ήταν εκεί για τους άλλους. Ήταν σαφές ότι έδινε αγώνες για την ψυχική του υγεία σε όλη του τη ζωή, τουλάχιστον έτσι όπως εγώ το βίωσα», πρόσθεσε.

Ο Ζακ παραδέχτηκε ακόμα ότι μετά τον θάνατο του πατέρα του βρέθηκε κι αυτός να παλεύει με την κατάθλιψη και τον εθισμό, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι χρειάζονταν βοήθεια.

«Έπιασα πάτο. Έπινα για να μην σκέφτομαι. Αυτό ήταν κάτι που μου άρεσε», θυμάται. «Σηκωνόμουν το πρωί και ήταν σαν να έχω αποσυνδεθεί, και πως δεν ήθελα να συνεχίσω να ζω. Μέχρι που συνειδητοποίησα ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει. Ήμουν τραυματισμένος. Η ζωή μου δε μπορούσε να συνεχιστεί έτσι, δεν είχε καμία αξία».

Για τον Ζακ, λέει ότι η εύρεση «μορφών θεραπείας, που σχετίζονται όχι μόνο με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά και με τη σύνδεση με τους ανθρώπους», βοήθησε πάρα πολύ την ψυχική του υγεία.

«Χαίρομαι που έχω μια οικογένεια και αξίες ζωής για τις οποίες πρέπει να συνεχίζω να παλεύω. Όσο κι αν είμαι τραυματισμένος από το παρελθόν δεν έσπασα. Είμαι στο μονοπάτι της θεραπείας και της ενδυνάμωσης του ανθρώπου που θέλω να είμαι» συμπλήρωσε ο Ζακ.

Πριν πεθάνει ο διάσημος ηθοποιός Ρόμπιν Γουίλιαμς, ένας από τους κορυφαιους ηθοποιούς της γενιάς του που άφησε το δικό του στίγμα στο Χόλιγουντ, είχε μία μεγάλη επιθυμία. Να μάθει ποια ακριβώς ήταν η σπάνια ψυχική ασθένεια από την οποία έπασχε, ποιο ήταν το όνομα του «φαντάσματος» που τον καταδίωκε για μήκες.

Την επιθυμία του αυτή την είχε εκφράσει φυσικά στη σύζυγό του, Σούζαν Σνάιντερ αλλά και στους γιατρούς του που προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν να ισορροπήσει. Δυστυχώς ο Γουίλιαμς «έφυγε» με την απορία. Τουλάχιστον πλέον η σοβαρή ψυχιατρική νόσος που τόσο τον βασάνιζε έχει όνομα: Lewy.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ του Netflix σε συνεργασία με την Σνάιντερ έρχεται σύντομα στην μικρή οθόνη για να ρίξει φως στο «βασανιστήριο» που πέρασε ο κορυφαίος ηθοποιός πριν τον θάνατο του στις 11 Αυγούστου του 2014.

Όπως αποκάλυψε η Σνάιντερ, με αφορμή την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ «Robin’s Wish» ο σύζυγός της βασανίστηκε για μήνες, κυνηγημένος από ένα «αόρατο τέρας»

http://youtu.be/8MECuYANfAE

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved