Σάλος έχει ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο, μετά τη φημολογούμενη εμπλοκή της Δήμητρας Γαλάνη στη διακοπή πρωτοβουλίας διανομής φαγητού, σε δημόσιο χώρο, στην περιοχή του Μεταξουργείου.

Συγκεκριμένα, της καταλογίζουν ότι κάλεσε τη Δημοτική Αστυνομία για να διαλυθεί ο συνωστισμός που είχε δημιουργηθεί σε δρόμο κοντά στο σπίτι της, όπου μοιραζόταν φαγητό σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη, αφού πρώτα, όπως λένε, τους ρώτησε αν έχουν άδεια για αυτό που κάνουν.

Η καταγγελία έγινε από τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, από την ομάδα "Ο άλλος άνθρωπος", που εδώ και χρόνια μαγειρεύει σε δημόσιους χώρους, όπου υπάρχει ανάγκη και προσφέρει φαγητό.

Ο κ. Πολυχρονόπουλος, σε ανάρτησή του, ανέφερε πως η πασίγνωστη ερμηνεύτρια -χωρίς να την κατονομάζει, αλλά γράφοντας τα αρχικά της- κάλεσε την αστυνομία όταν είδε πως είχε μαζευτεί τόσος κόσμος στον δρόμο. Η Δήμητρα Γαλάνη, από την πλευρά της, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι εμπλέκεται στην παρέμβαση της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έγραψε: "Και εκεί που μοιράζαμε τσουπ περνάει ηλικιωμένη τραγουδίστρια αριστερού και καλά ρεπερτορίου με την τζιπαρα της και μόλις βλέπει τα κοριτσάκια που φοράγαμε μάσκες γάντια και αντησιπτικα στο χέρι βάζοντας στους ανθρώπους που περίμεναν και λέγοντας τους να τηρούν τις αποστάσεις με ύφος 10 καρδιναλίων τους ρωτά αν έχουμε άδεια για αυτό που κάνουμε,να έρχονται οι άνθρωποι και να παίρνουν ένα πιάτο ζεστό φαγητο δηλαδή,χρειαζετε άδεια για αυτό,και φεύγει μετριασμένη χωρίς να προλάβουμε να απαντήσουμε,και μετά από 4 λεπτά ακριβώς έρχονται 2 μοτοσικλέτες της δημοτικής αστυνομίας για να μας ζητήσουν άδεια για αυτό που κάνουμε,που μας είπαν κιόλας ότι κρατάμε όλα τα μέτρα και παρόλα αυτό μας είπαν να σταματήσουμε,όταν τους είπα ότι οι κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων στέλνουν ανθρώπους σε εμάς να παίρνουν φαγητο μου είπαν απλά ότι τους έγινε καταγγελία από κάτοικο της περιοχής.
Λυπάμαι για τον εαυτό σου Δ.Γ που σε ενοχλεί η εικόνα ταλαιπωρημένων ανθρώπων και όχι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ταλαιπωρημένοι γιατί δεν υπάρχουν άλλες δομές ανοιχτές για να τους δώσουν ένα πιάτο φαγητο. Κρίμα τα τραγούδια που σου έδωσαν άνθρωποι να τραγουδήσεις".

 Η απάντηση της Δήμητρας Γαλάνη

Η ανάρτηση του κ. Πολυχρονόπουλου προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις, με δεκάδες χρήστες των social media να την αναπαράγουν, γράφοντας αρνητικά σχόλια για τη Δήμητρα Γαλάνη.

Λίγες ώρες μετά, ήρθε η απάντηση από την ερμηνέυτρια, μέσω ανάρτησής της στο facebook, στην οποία παρουσίασε τα γεγονότα από τη δική της πλευρά, τονίζοντας πως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την παρέμβαση της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, η Δήμητρα Γαλάνη έγραψε: "Διαβάζοντας όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες ώρες στα social media θα ήθελα να τοποθετηθώ για να κλείσει αυτό το θέμα οριστικά και να αποφευχθούν οι παρανοήσεις. Σήμερα το μεσημέρι, βγαίνοντας με το αυτοκίνητο για να πάω στον γιατρό μου, συνάντησα περισσότερα από 80 άτομα συγκεντρωμένα στην γωνία έξω από το σπίτι μου. Άλλοι ήταν σε σειρά και άλλοι ήταν μαζεμένοι σε μικρές παρέες. Ρώτησα μία κοπέλα για το τί συμβαίνει και με ενημέρωσε ότι η ίδια ήταν εθελόντρια και ότι στην απέναντι γωνία γινόταν διανομή συσσιτίου. Έκανα την βόλτα του τετραγώνου και διαπίστωσα ότι η ουρά αυτή είχε μεγαλώσει πολύ και γι’αυτό επέστρεψα στο αρχικό σημείο όπου βρήκα μία άλλη εθελόντρια και την ενημέρωσα για αυτό που μόλις είχα δει, ότι δηλαδή επειδή είναι στενός ο δρόμος είχε μαζευτεί πολύς κόσμος και είχε δημιουργηθεί συνωστισμός. Της πρότεινα λοιπόν να τοποθετήσει την ουρά κατά μήκος της Μεγάλου Αλεξάνδρου που είναι μεγαλύτερος και φαρδύτερος δρόμος για να δημιουργηθεί μία μεγαλύτερη και σωστή ουρά. Μου απάντησε ότι γνώριζε πως αυτό ήταν πρόβλημα και ότι προσπαθούσε να βρει λύση. Της είπα ότι όντως πρέπει να διευθετηθεί το θέμα και έφυγα για το ραντεβού μου. Από εκεί και πέρα εγώ δεν έχω καμία σχέση με οτιδήποτε έχει συμβεί. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας".