Ο Γιάννης Μπέζος και η Ναταλία Τσαλίκη είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με την Έλενα Κατρίτση στην ΕΡΤ, όπου μεταξύ άλλων μίλησαν για τη σχέση τους, για την Ελλάδα του σήμερα, αλλά και για τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στα social media.
Σε ερώτηση τι είναι αυτό που τους κρατάει μαζί εδώ και 36 χρόνια, η Τσαλίκη απάντησε πως είναι «η αλήθεια του, είτε με δυσαρεσκεί, είτε δεν μου αρέσει, είναι το παν. Και φυσικά τον αγαπώ». Ο Μπέζος, με τη σειρά του, σχολίασε πως «για μένα είναι πολύ σημαντικό το θέμα της αισθητικής, το γούστο που λέμε. Σε ποιο επίπεδο συνομιλείς με έναν άνθρωπο. Να υπάρχει ένα στάνταρ, ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα και βρισκόμαστε στην ίδια συχνότητα».
Ο Γιάννης Μπέζος πρόσθεσε: «Θεωρώ πολύ δύσκολο να συνυπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται σε διαφορετικό μήκος κύματος σε ό,τι αφορά την παιδεία τους. Δεν μιλάω για τη γνώση, αλλά για την παιδεία, δηλαδή για αυτό που δημιουργεί σοφία. Δεν είναι απαραίτητο να ξέρεις πάρα πολλά πράγματα αλλά να ψάχνεσαι μέσα σου και να αναγνωρίζεις τις αδυναμίες σου. Όλο αυτό δημιουργεί μια λάμψη στο πρόσωπο του άλλου. Αυτό είναι που σε κρατάει κοντά του. Κάθε πρωί είναι μια έκπληξη γιατί θα έρθεις αντιμέτωπος με ένα έργο τέχνης που δημιούργησε μέσα του.
«Θεωρώ πολύ δύσκολο να συνυπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται σε διαφορετικό μήκος κύματος σε ό,τι αφορά την παιδεία τους. Δεν μιλάω για τη γνώση, αλλά για την παιδεία, δηλαδή για αυτό που δημιουργεί σοφία»
»Η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς καλλιτέχνες και πνευματικούς ανθρώπους. Δεν έχει όμως πολλούς ειλικρινείς ανθρώπους. Εμείς θέλουμε να ‘μαστε όσο μπορούμε τίμιοι ο ένας στον άλλο» καταλήγει ο Μπέζος.
Σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξης, η Τσαλίκη σχολιάζει πως «όσο μεγαλώνω σχεδόν καθόλου δεν με παιδεύει το τι θα πει ο κόσμος. Θεωρώ δυστυχία την ταμπέλα. Μου είχαν βάλει για χρόνια την ταμπέλα “η γυναίκα του Μπέζου” αλλά όταν προσπαθείς να γίνεις καλύτερη ως άνθρωπος, ως καλλιτέχνης, δεν σε αφορά πια».
«Μου είχαν βάλει για χρόνια την ταμπέλα “η γυναίκα του Μπέζου” αλλά όταν προσπαθείς να γίνεις καλύτερη ως άνθρωπος, ως καλλιτέχνης, δεν σε αφορά πια».
Με αφορμή την εύκολη κριτική του πληκτρολογίου, στο διαδίκτυο, ο Μπέζος χαρακτήρισε τον εαυτό του «σνομπ», «εστέτ» απέναντι στα social media: «Δεν θέλω να μιλάω με ηλίθιους, υποφέρω. Θέλω συνομιλητές σοβαρούς, με σκέψη, ανησυχία και εσωτερική συγκρότηση. Σιχαίνομαι τους ανθρώπους που είναι μόνο λόγια, συνήθως κάτι τεμπέληδες, κάτι ψευτοσοσιαλιστές. Μας αρέσουν τα πολλά λόγια. Μπορεί να είσαι όλη μέρα στο διαδίκτυο και να μη μένει τίποτα. Το διαδίκτυο μας παγιδεύει ότι επικοινωνούμε. Δεν επικοινωνούμε, κάνουμε μια συνεννόηση».
Για τον θεατρικό αλλά και τον δημοσιογραφικό χώρο, ο ίδιος σχολίασε τα εξής: «Με ενοχλεί το δήθεν και η αγραμματοσύνη. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν πού παν τα τέσσερα και συμπεριφέρονται σαν να είναι ο Λεονάρντο ντα Βίντσι. Και πρέπει κάποια στιγμή να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα η δηθενιά. Είμαι πολύ υπέρ των νέων ανθρώπων, να βγουν, να δημιουργήσουν, να αποτύχουν. Δεν μπορώ τους ανθρώπους που έχουν πάρει τα γκέμια της πνευματικότητας και μας οδηγούν».
http://youtu.be/JjP-GeQPxNw