Μαντώ: Αρνήθηκε να πάει χωρίς απολαβές στην εκπομπή “Στην Υγειά μας” και δεν ήταν η μόνη

POP UP TEAM
/
22 Ιανουαρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Η γνωστή τραγουδίστρια έδωσε αρνητική απάντηση στην πρόσκληση της εκπομπής του Σπύρου Παπαδόπουλου. “Δεν θα με δείτε γιατί δεν δέχτηκαν να με πληρώσουν”. Τη στηρίζουν Δήμητρα Γαλάνη και Τάνια Τσανακλίδου. Ποιοι άλλοι φέρονται να αρνήθηκαν για τον ίδιο λόγο.

Η εκπομπή “Στην Υγειά μας” που αναμένεται να προβληθεί από τον ΣΚΑΪ το ερχόμενο Σάββατο 23/1 θα είναι αφιερωμένη στα 80’s και 90’s, ωστόσο, δεν θα έχει όλους τους εκφραστές των νοσταλγικών αυτών μουσικών δεκαετιών. Τουλάχιστον, όχι όσους είχε στα πλάνα της η παραγωγή.

http://youtu.be/4XlIixovMrk

Κι αυτό διότι, ένα από τα “βαριά” ονόματα που έλαβαν πρόσκληση για να συμμετάσχουν, η Μαντώ, έδωσε αρνητική απάντηση.

Και δεν ήταν η μόνη…
Η δημοφιλής τραγουδίστρια έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γνωστοποιώντας την πρόθεσή της να μην βρεθεί στο νέο επεισόδιο της μουσικής εκπομπής.

“Παρ’ όλη την απόφαση του σωματείου Ελλήνων τραγουδιστών να αμειβόμαστε για την συμμετοχή μας σε μουσικές εκπομπές, δεν τηρείται αυτό ούτε από τα τηλεοπτικά κανάλια, ούτε δυστυχές από τους συνάδελφους!! Όχι λοιπόν, δεν θα με δείτε στην γνωστή τηλεοπτική εκπομπή που θα κάνει αφιέρωμα στα 80s 90s και κάθονται όλοι στη σειριά στο μακρύ τραπέζι, γιατί δεν δέχτηκαν να με πληρώσουν. Ούτε καν μια συμβολική αμοιβή. Ας πάνε λοιπόν οι υπόλοιποι συνάδελφοι. Πάντοτε θα υπάρχουν άτομα προς εκμετάλλευση. Μόνο που έτσι δεν θα γίνει ποτέ καμία αλλαγή”.

Το News 24/7 επικοινώνησε με το περιβάλλον της γνωστής τραγουδίστριας, η οποία δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς πρόθεσή της δεν είναι να δοθεί έκταση ούτε και να δημιουργηθεί “θόρυβος” γύρω από αυτή. Άλλωστε, σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντός της, η παραπάνω ανάρτηση έγινε κυρίως για να ενημερώσει τους συναδέλφους της και να τονίσει τη συνέπεια που πρέπει να επιδεικνύεται από όσους υπέγραψαν πρόσφατη ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών.

“Το δωρεάν, μας τελείωσε…
Η εν λόγω ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, ανέφερε: “Ζητάμε από όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν ενεργά την πρωτοβουλία μας, υπογράφοντας το κάλεσμα μας ώστε να πάψει να υπάρχει πλέον ζωντανή μουσική στην Ελληνική τηλεόραση αλλά και στο ραδιόφωνο (είτε πρόκειται για ζωντανές εκπομπές, είτε για δημιουργία περιεχομένου, streaming κτλ) χωρίς να εξασφαλίζεται ότι αμείβονται ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν. Το δωρεάν, μας τελείωσε φίλοι και συνεργάτες”.

Η αρνητική απάντηση και η αμοιβή
Σύμφωνα πάντα με τον κύκλο της τραγουδίστριας, η Μαντώ ήταν αρχικά “ζεστή” να βρεθεί στην εκπομπή που παρουσιάζει ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Ωστόσο, όταν ρώτησε για το αν θα υπάρξει κάποια αμοιβή για την εμφάνισή της, η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική, με την παραγωγή να επικαλείται -σύμφωνα με πληροφορίες- το περιορισμένο μπάτζετ. Μάλιστα, αρκετοί άνθρωποι από τον χώρο της μουσικής που σχολιάζουν το συμβάν, αναφέρουν πως η “αντιπρόταση” της εκπομπής για “διαφήμιση των καλλιτεχνών” -έστω και έμμεση- μέσω της εκπομπής, εκτός από ανεπαρκής “αμοιβή” σε καλλιτέχνες ανενεργούς για μακρά χρονική περίοδο λόγω κορονοϊού, αγγίζει και τα όρια της προσβολής, ειδικά όταν προτείνεται σε καλλιτέχνες με πολλά χρόνια στα πάλκα.

Η στήριξη από Γαλάνη και Τσανακλίδου
Έκταση στο συγκεκριμένο θέμα πάντως δόθηκε κυρίως στο twitter μέσα από τις αναδημοσιεύσεις των συναδέλφων-καλλιτεχνών της τραγουδίστριας. Η Δήμητρα Γαλάνη για παράδειγμα έκανε retweet την είδηση που ανέφερε πως η Μαντώ είπε όχι στην εκπομπή καθώς δεν θα λάβει κάποια αμοιβή, ενώ το ίδιο έπραξε και η Τάνια Τσανακλίδου, στηρίζοντας φανερά την τραγουδίστρια, καθώς έγραψε πως “καλά έκανε”.

 

 

 Η ίδια η Μαντώ πάντως, απάντησε στις δύο τραγουδίστριες, θέλοντας να τις ευχαριστήσει για τη στήριξή τους.

 

Δεν ήταν η μόνη
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαντώ δεν είναι η μόνη που δεν βρέθηκε στο πλατό του ΣΚΑΪ και δεν θα συμμετάσχει στο μουσικό reunion των καλλιτεχνών. Το ίδιο φέρονται να έπραξαν και οι Δάκης, Πωλίνα και Μπίγαλης, αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε live εμφάνιση χωρίς αμοιβή. Αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός του Σωματείου, τον οποίο κατέστησε σαφή με την ανακοίνωσή της, παρά το γεγονός βέβαια ότι υπάρχει δυσαρέσκεια για κάποια μέλη που φέρονται να επιδεικνύουν ανακολουθία με το περιεχόμενό της και να εξακολουθούν δίνουν το “παρών” σε μουσικές εκπομπές, χωρίς να λαμβάνουν χρηματικό αντίτιμο.

Να σημειωθεί πως η Τάνια Τσανακλίδου είναι Αντιπρόεδρος του Σωματείου, ενώ η Δήμητρα Γαλάνη Έφορος Δημοσίων Σχέσεων.

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved