Οπρα Γουίνφρι: Η «βασίλισσα» των μεγάλων συνεντεύξεων- Διάσημοι «παρακαλούν» να της αποκαλύψουν τα προβλήματά τους

POP UP TEAM
/
17 Μαρτίου, 2021

Οποιος παρακολούθησε την πολυσυζητημένη και πολυδιαφημισμένη συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Οπρα Γουίνφρι είδε ποιος ήταν ο «νικητής» της βραδιάς.

Η «βασίλισσα των τοκ σόου» κατάφερε να αναδείξει σε διεθνές ζήτημα και σε μεγάλο σκάνδαλο την εκ βαθέων εξομολόγηση των «Σάσεξ» (όπως αποκαλούν το Χάρι και τη Μέγκαν στη Βρετανία, λόγω του τίτλου του δουκάτου που τους είχε απονείμει το παλάτι). Η ιδιοκτήτρια και διευθύντρια Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, παραγωγός τηλεόρασης και κινηματογράφου, εκδότρια περιοδικών, συγγραφέας κ.λπ., η πιο πλούσια Αφροαμερικανή, συστήνεται με το μικρό της όνομα και ανοίγουν οι όλες οι πόρτες. Η γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, μπορεί να πάρει συνέντευξη από όποιον θελήσει. Σ’ αυτήν άλλωστε προστρέχουν όλοι οι πλούσιοι και διάσημοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα, που θέλουν να προβληθούν, να καταθέσουν τα προβλήματά τους. 

Οπως αναφέρει η βρετανική «Telegraph», η δισεκατομμυριούχος Οπρα, που ξεκίνησε από πάμπτωχη μονογονεϊκή οικογένεια του Μισισιπή, γνωρίζει πώς να προσεγγίσει τον κάθε συνεντευξιαζόμενο. Με βαθιά ενσυναίσθηση, μπαίνει στα προβλήματά τους και εκμαιεύει τα πιο πικρά μυστικά κάνοντας με μοναδικό τρόπο τις πιο σκληρές ερωτήσεις και λαμβάνοντας τις πιο απρόσμενες απαντήσεις. Ολοι, ηθοποιοί, πολιτικοί, θα ήθελαν να καθίσουν στον καναπέ της Οπρα, γιατί αυτό σημαίνει τηλεθέαση κι εκείνη στην καριέρα της έχει μιλήσει με όλους όσοι έχουν κάτι να πουν: με τη Χίλαρι Κλίντον, τον πρόεδρο Ομπάμα, τον Μάικλ Τζάκσον, τη Ράινα, τον Λανς Αρμστρονγκ και αμέτρητους άλλους.

Υπολογίζεται ότι με την ανοιχτή υποστήριξή της στον Μπαράκ Ομπάμα, το 2008, του «χάρισε» πάνω από 1 εκατομμύριο ψήφους! Η Οπρα τον «σύστησε» στο ευρύ κοινό, αφού πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του για την προεδρία είχε φροντίσει να του πάρει δύο συνεντεύξεις!

Το 1993, η Γουίνφρι φιλοξένησε στην εκπομπή της τον Μάικλ Τζάκσον και η τηλεθέαση χτύπησε κόκκινο! Η εκπομπή κατέκτησε την τέταρτη θέση με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην αμερικανική τηλεοπτική ιστορία (36.500.000 τηλεθεατές). Χρόνια αργότερα, ο «βασιλιάς της ποπ» την κάλεσε στην έπαυλή του, τη Neverland, για μια ακόμη συνέντευξη. Η Οπρα δεν δίστασε να τον ρωτήσει για την αλλαγή στο χρώμα του δέρματός του κι εκείνος της μίλησε για τα προβλήματα στην υγεία του, τον κακοποιητικό πατέρα του και όλα τα προβλήματά του. Το 1996, είχε μιλήσει με τη Σάρα Φεργκιουσον, πρώην νύφη της βασίλισσας Ελισάβετ. Εκείνη μίλησε για τα προβλήματα στο γάμο της με τον πρίγκιπα Αντριου και για το διαζύγιό τους.

Το 2005, η Γουίνφρι εμφανίστηκε στο «Late Show» του Ντέιβιντ Λέτερμαν για να προωθήσει το μουσικό σόου «Τhe Color Purple», στο οποίο ήταν παραγωγός. Το επεισόδιο χαρακτηρίστηκε ως το «τηλεοπτικό γεγονός της δεκαετίας» και ο Λέτερμαν είδε για πρώτη φορά 13.450.000 τηλεθεατές. Το 2013 τιμήθηκε από τον πρόεδρο Ομπάμα με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας (η ανώτατη τιμητική διάκριση των ΗΠΑ σε πολίτη).

Τη συνέντευξη του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ, Χάρι και Μέγκαν, δεν δυσκολεύτηκε φυσικά να την κλείσει, καθώς το ζευγάρι είναι προσωπικοί της φίλοι.

Στις ΗΠΑ, η συνέντευξη που μεταδόθηκε από το δίκτυο CBS ξεπέρασε σε τηλεθέαση πολλά μεγάλα γεγονότα (17 εκατομμύρια τηλεθεατές). Το ίδιο και στη Βρετανία, όπου μεταδόθηκε από το κανάλι ITV (συγκέντρωσε πάνω από 11,1 εκατομμύρια τηλεθεατές). Η Οπρα πούλησε τη συνέντευξη αυτή στο CBS για 7 έως 9 εκατομμύρια δολάρια, διατηρώντας παράλληλα τα διεθνή δικαιώματα. Η εταιρία της, Harpo Productions, την έχει μοσχοπουλήσει σε πολλά τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου. Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν έδωσαν τη συνέντευξη από την ασφάλεια του σπιτιού τους στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια. Η Οπρα φρόντισε να «ντύσει» τη συνέντευξη με μια παραγωγή χολιγουντιανού επιπέδου, δείχνοντας τη θαλπωρή του σπιτιού, την οικογενειακή ατμόσφαιρα, την κοιλιά της εγκύου Μέγκαν και ρωτώντας για τη ζωή του ζευγαριού στο παλάτι. Η Μέγκαν (από μητέρα Αφροαμερικανή και πατέρα λευκό) αποκάλυψε ότι ήταν αποδέκτης ρατσιστικής συμπεριφοράς μέσα στο παλάτι, καθώς μέλη του Μπάκιγχαμ ανησυχούσαν μήπως ο γιος της έχει σκούρο δέρμα και για το λόγο αυτό ο μικρός Αρτσι δεν πήρε βασιλικό τίτλο! Αυτό ήταν αρκετό για να δημιουργήσει σάλο στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved